divendres, 24 de febrer del 2012

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 170


CHAGALL

Seguint amb els records museístics de Madrid, avui toca Chagall. Ves per on, coincidírem amb el dia de la seva inauguració, patrocinat per la Fundación Caja Madrid, està instal·lat en la planta baixa del Museu Thysssen – Bornemisza i es pot veure fins el 20 de Maig.

Exposen molta obra en diversos apartats,:

El circ: Chagall estima el món dels animals i la gent del circ, canta la gloria dels pallassos i els equilibristes, transfigurats pel so dels musics i d’uns animals suntuosament vestits.

Llibres: Chagall sempre ha viscut amb contacta amb escriptors. Molts poetes li han dedicat composicions. I ell els ha fascinat amb estampes satíriques i pintoresques. La mostra presenta dos llibres il·lustrats , un de Gógol Almas muertas i Las Fábulas de La Fiontaine, els dos llibres per encàrrec de Ambroise Vollard.

Tradicions russes i jueves, esdeveniments viscuts per ell com a testimoni i a vegades com a protagonista. Es pot veure de tot des de alguna peça de ceràmica o de pedra, a les pintures surrealistes de Vitebsk, de Paris, de Vence i de Saint-Paul, on decideix viure per captar la llum de la mediterrània, i on mort el 28 de marc de 1985.

Si us agrada Marc Chagall, us recomano una visita per gaudir del color i la llum de les seves obres , si no us agrada és una bona ocasió per deixar-se endur per les seves fantasies i somnis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada