dimarts, 7 de febrer del 2012

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 167

Main Street, segle XIX, fotògraf L. Roisin

GIBRALTAR I LA SEVA HISTÒRIA

Segueixo dins d’aquest territori de 7 km2 i, un cop vista la part alta, baixem a la plana on ens espera el dinar en el restaurant ubicat dins el Baluard, fortificació dins les muralles, o sigui el que ara serà el nostre menjador va ser en un temps torre de defensa, encara en guarden els canons, dins passadissos secrets des d’on van tenir lloc guerres sagnants. Actualment tot de panels expliquen les batalles, i com sempre elogi dels vencedors i vergonya pels vençuts. El menjador està situat en una antiga sala noble amb sostre bombat tot d’obra vista, més o menys com en l’època de les batalles en el 1773.

Tinc com a companya de viatge a la Celeste , que com sabeu és nascuda a Londres, té passaport britànic, desprès de dinar li va agafar la dèria que volia un te anglès. D’acord, busquem el Pub més autèntic , coincidim i entren en un coquetò local del carrer principal, el Main Street, de la foto de dalt. Un te i un pastis, servit amb una tassa de porcellana anglesa per una cambrera sol·licita, desig complet. Demanen la factura un xic elevada per cert, els gustos es paguen, i ens diuen que hem de pagar en lliures esterlines, som en territori anglès. No en portavem i la situació es va fer incòmode, negociarem pagar en euros i al final acceptaren amb un canvi propici a la seva butxaca. 1€ =0,28 GBP Bristish Pound, o el que és el mateix 1 GBP = 1,20 €

Per acabar de fer cultura cal escoltar al guia que ens explica les batalles del 1773 i, la de Trafalgar i ens mostra el monument aixecat a l’Almirall Nelson , que va morir el 5 d’octubre de 1805 governant el vaixell Victory, deixant els enemics espanyols i francesos derrotats. Ell va morir a bord i el Victory va ser remolcat fins a Gibraltar , el seu cadàver va ser conservat dins una bota de conyac, posteriorment el seu cos va ser enviat a Londres i enterrat en la catedral de Sant Pau.

Abans de marxar comprem algun record , postals i llibres en paradetes pels turistes , els venedors estan encantats amb els euros.

A la sortida donat que venim d’un port franc, la policia espanyola ens revisa per si portem tabac, res que declarar , carretera i manta i, amb una hora i mitja de trajecte amb bus ens trobem a l’Hotel Flamingo de Torremolinos, el nostre. Un dia ben aprofitat que us he explicat en tres etapes.

Panel del menjador







1 comentari:

  1. Tot interessantíssim, com sempre. Ara la imatge de l'Almirall Nelson dins la bota de conyac és impagable.

    ResponElimina