divendres, 3 de febrer del 2012

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 165

GIBRALTAR

Camí de les illes Açores una vegada i, una altra d’Àfrica, havia passat per l’estret de Gibraltar amb una visió borrosa del Peñon vist des de la coberta del vaixell; així que vaig aprofitar l’estada a Màlaga per fer una escapada i entra a Gibraltar a peu per La Lina de la Concepción. El pas de les dues fronteres, l’espanyola i la britànica, sense cap més molèstia que ensenyar el DNI als respectius policies que aquell dia enllestien ràpid.

The Rock of Gibraltar o Territori Britànic d’Ultramar com diuen els anglesos, té menys de 7 km2 i, una població de 29.000 habitants. Península que comunica el mar Mediterrani amb l’oceà Atlàntic, fou coneguda en l’antiguitat com una de les dues columnes mítiques d’Hèrcules.

El 2008 va ser considerat el territori anglès, com un dels de millors en qualitat de vida i, de seguretat en el món. La seva economia es basa en el sector de serveis, principalment centre de finances, turisme i port franc. Té una base aeronaval de les Forces Armades Britàniques.

Si no ho coneixeu, us recomano una visita, a la plana els carrers i les places conviden a passejar i a prendre un te amb pastissos i, a comprar a millor preu. La catedral catòlica està dedicada a la Mare de Déu d’Europa i , fa poc van celebrar el 700 aniversari, els catòlics conviuen en pau amb l’església luterana, els musulmans que tenen una bonica mesquita, els budistes i altres religions minoritàries, de fet les vaig visitar totes. A dalt és troben les mones que entren dins els cotxes i se’t fiquen entre les cames, però sobretot destacar com a visita obligada les grutes de San Miquel que ofereixen una visió de les entranyes de la terra. Us en parlaré demà.

Els micos, correctament anomenats, mona o Macaco de Gibraltar, són uns dels pocs primats que es troben en llibertat i l’únic del gènere Macaca que viu fora de l’Àsia.












l


2 comentaris: