dilluns, 6 de febrer del 2012

LATRESCA I LA VERDESCA



Així estic jo. Em sembla que ni tan sols aniré a classe. El que em convindria és ficar-me a la cova de la Maria Teresa i quedar-m'hi en una temperatura estable fins que em curi. Aquests canvis de dins a fora no em van gens bé. A més a més he curar-me aviat que estem a la SETMANA NEGRA  i moltes activitats em reclamen. Avui, una exhibició de gossos policía, però passo. Si voleu augmentar la vostra sapiència aquí us poso en què consisteix l'encostipat. 

Gènere de virus de la família dels picornavirus caracteritzats per la seva mida petita, pel genoma de tipus ARN i per una càpsida de simetria icosaèdrica. Són relativament resistents a la temperatura ambient i inactivats en el pH àcid de l'estómac. La seva temperatura de replicació (33-35ºC) els permet un desenvolupament òptim a la mucosa nasal. Es coneixen més de 115 serotipus diferents de rinovirus humans. Entre ells hi ha escassa immunitat creuada i, per tant, la resposta immunitària és específica per a cada serotipus. S'encomanen per contacte humà de forma directa mitjançant secrecions nasals i conjuntivals. La seva replicació a la mucosa nasal provoca el refredat o catarro.

2 comentaris:

  1. Bon dia a tothom. Abans de res, Maria Dolors, que et milloris però no calia explicar-nos això dels virus, oi?

    Feia molt que no entrava al bloc, ja sabeu que he tingut problemes per a publicar i un cop més (i van...) sembla ser que les meves amigues m'ho han resolt.

    He llegit ràpidament (estic a la feina encara que aquesta está fluixeta, fluixeta) totes les intervencions tant de la Maria Dolors, com de la Maria Teresa i en Rafael. La Marisa ha enviat la foto de la geganta. Tot interessant encara que les cròniques de la Maria Teresa són excel.lents i inviten a veure els llocs que ha vist ella. Mai hagués pensat que Gibraltat mereixés una visita, ves per on!
    Així com he tornat a escriure pel taller, intentaré tornar a entrar en el bloc. No voldria que els més constants (Maria Dolors i Rafael) se'n cansin i això se'n vaig a norris.

    ResponElimina
  2. La teva explicació del virus magistral, ara el que et convé és treure-te'l de sobre, un bon wisky o similar els matarà a tots.

    ResponElimina