dissabte, 11 d’agost del 2012

L'arpa i les seves vibracions, 213


Us emplaço novament a entrar en el Blog de l’ amic i company de viatge, Savador Sorrosal, cal buscar: Sorrobloc i trobareu el nostre viatge explicat al detall. Així com les fotografies del mateix. Jo sols escriure vivències personals

RÚSSIA, 4    
La cara fosca de Rússia..

Dues facetes a destacar i que de fa anys són la lacra d’aquest bonic i ric país: la primera la corrupció, la segona l’alcoholisme.
Persisteíxen per totes bandes, els suborns i corrupteles heretats del comunisme. Tot té compra i venda, si de sota mà hi va un sobre amb dòlars. La carrera de qualsevol càrrec no depèn d’un grup social, sinó  de les seves relacions amb un grup reduït de persones amb poder, així les autoritats a tots nivells, depenen sols de si mateixes, Es poden comprar titulacions de metges, advocats, càrrecs públics i  el que sigui... És manifesta la baixa productivitat del treball dels funcionaris (al nostre hotel demanar una cervesa a les vuit del vespre a l’hora del sopar, era resposta segura: closed, és a dir, no em molesto ha anar a la cuina). Els funcionaris corruptes a nivell federal no guarden el seu capital a Rússia, sinó en Bancs estrangers, mai a nom personal, sinó de familiars, testaferros o amics, tot són regals, si un té  un rellotge de mil dòlars mai l’ha comprat, comenta què  és regal d’un amic. Se’ls  considera persones honestes i de petits ingressos. Com a resultat els denunciants acaben, en la majoria dels casos, com difamadors i les seves acusacions acaben sen perseguides per la via penal. Ens explica la guia que si una persona important , o la seva filla, o el seu familiar, xoca amb el teu turisme i el denuncies, segurament acabaràs acusat de mala conducció i li tindràs que pagar els danys. Dixit.

Demà us parlaré de l’alcoholisme i les seves conseqüències.

2 comentaris:

  1. M.Teresa, considero que les guies van ser molt honestes en explicar-nos aquestes coses del seu país, en una ocasió van dir que podien fer-ho atès que en espanyol no les entenia ningú. És impressionant!

    ResponElimina
  2. I tant! De tota manera, en el nostre país "qui estigui lliure de culpa que llençi la primera pedra". Els casos de suborns i actuacions "irregulars" estan a l'ordre del dia.

    ResponElimina