dimecres, 8 d’agost del 2012

l'arpa i les seves vibracions,, 210


RUSSIA
Dir que Rússia és gran, és no dir res, davant dels 22.100.900 kilòmetres quadrats dels que 5.269.100 són europeus i la resta asiàtics. Nosaltres hem recorregut  durant onze dies, una mínima part,  la més coneguda i turística. L’avió va aterrar a l’aeroport internacional Sheremétievo de Moscou capital de la Federació russa a la riba del riu Moskva en ple cor del país, a 40 km. del centre segons els embussos es pot tardar de mitja hora a dues hores fins arribar a l’hotel. Diferencia horària de dues hores més respecte a nosaltres.
El tren que veieu ens va porta el sisè dia de la nostra estada, de Moscou a Sant Peters burg   en ple golf de Finlàndia, en el mar Bàltic. És un tren d’alta velocitat, anomenat  Sapsan, nom que traduït al català vol dir falcó peregrí ,el nom de l’ocell més ràpid . Fabricat per Siemens  té 554 seients còmodes,  deu vagons, vagó restaurant i serveis . Amb una velocitat variable de 250 km/h. nosaltres van tardar unes cinc hores per  fer el recorregut, tot parant en cinc estacions durant el trajecte. Veureu que el bitllet és nominatiu, tot està controlat.
Hem après o recordat amb les nostres diverses guiés, totes ben preparades, la historia dels víkings, els eslaus, els tàrtars i els tsars , el comunisme que va transformar el país en la Unió de les Repúbliques Socialistes Soviètiques, tot sobre Lenin, Stalin, Brezhnev, Gorbachov i la progressiva obertura fins al dia d’avui amb Putin. Resumin una macro historia que ens ha fet sortir fum del cap.
Intentaré explicar-vos algunes vivències,   són tantes i tan diverses que no en serè capaç de totes. Contarem però amb el Bloc d’un dels companys i amic, el Savador Sorrosal, que com altres anys que hem anat plegats, farà  més extenses les explicacions, amb fotografies i música. Ja us avisaré quan inici el relat.

2 comentaris:

  1. M. Teresa, entre tots ho farem tot. Unirem esforços per fer un bon relat de la mateixa manera que varem fer el viatge. Endavant!

    ResponElimina
  2. Bentornats! Ja em preparo per a fruïr del vostre viatge. Entre el que tu ens expliquis i el blog d'en Salvador serà ben bé com si hagués estat.

    ResponElimina