dimecres, 5 d’octubre del 2016

L'arpa i les eves vibracions, 436

NOVA TEMPORADA DE L'OBC


  
Amb l’entrada de la tardo l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, torna a L’Auditori, a casa seva, per a iniciar la nova temporada.

Em retrobo amb els amics  amants de la bona música.

Programa engrescador. Director  titular Kazushi Ono, considerat un dels més brillants de la seva generació. El programa consta de tres peces.

D’entrada una composició del músic barceloní, Hèctor  Parra, nascut el 1976,  treballa com a compositor resident a l’IRCAM de París, Chroma,  fa referència a la recerca dels espais que el món del so comparteix amb sensacions cromàtiques inspirat en Cézane a la primera part i amb la geologia a la segona; en terrenys càrstics, on es formen les coves que permet a l’aigua penetra-les. L’autor present a l’escenari, ens recomana, tancar els ulls i deixar-nos endur per la recerca d’imatges, sensacions i emocions. Durada 10 min una, 7 min. l’altre.

Segueix el doble repertori de música russa. La peça més esperada, el Concert per a piano i orquestra núm. 4 de Rakhmàninov, la menys interpretada de les cinc que va compondré, per tant  menys coneguda. No passa així amb la 2 i 3 molt conegudes. Pianista convidat Leif Ove Andsnes, nascut a Karmoy, Noruega, que participava per primera vegada amb l’OBC. Sensibilitat i gran interpretació que ens va agradar molt.

La segona part seguí amb la música russa, una peça de Txaikovski, que l’OBC interpretava per primera vegada,  La Simfonia núm. 3,  “Polonesa”. Té trets molt destacables. La potent sonoritat de vent, així com els moments en que emmudeixen les cordes. Inclou, també una polonesa i un vals, autentiques joies.

H'ector Parra
 Abans d'un concert si tinc la gravació que aniré a escoltar, la poso a casa, si no, la busco a You Tube. Desprès a l'Auditori a l'escoltar-la en directe la sensació és més viva. Tens l'orquestra allà mateix i les melodies entren amb més força.
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada