diumenge, 29 de juny del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 344

BINIBECA

 

La meva amiga viu al centre de Maó; un dels dies decideix que haig de conèixer la zona més turística de l'illa, aquella que mostren la majoria de postals i que en l'època en que es va canviar de port de pescadors a apartaments va fer furor. Cal anar de Maó a St. Lluis, d'allí a Binibequer Vell i entrar a BINIBECA.

Aquest petit port de pescadors està situat a uns 8 quilometres al sud de Maó, en el terme municipal de Sant Lluís. (Mencionar que St. Lluís fou construït pels Francesos el 1756 en la seva època de conqueridors, quan les tropes de Lluís XV entraren i derrotaren als anglesos, aquesta etapa va durar sols 7 anys per tornar a dominació anglesa, però encara avui et diuen que el lloc és Sant Lluís dels francesos i conserven en el seu fer, un toc de la Flor de Lis)

El port de pescadors va ser transformat en lloc turístic el 1972, actualment es troba totalment restaurat. Els seus carrers estrets i les seves cases d'un blanc puríssim formen un laberint on  es molt agradable passejar-s'hi. La seva fama ha baixat donat les grans oportunitats turístiques d'altres platges i nous hotels més còmodes, però en canvi ha guanyat  pau i tranquil·litat, sempre que t'agradi viure a frec a frec amb el veïnat.                 
        El petit port i la platgeta ens van engrescar a quedar-nos una estona per prendre un aperitiu.        

2 comentaris:

  1. És preciós! Sembla Santorini o qualsevol illa grega, oi? Ja veus, viatgem i ho tenim tan a prop.

    ResponElimina
  2. Discrepo. De qualsevol illa grega, res de res, millor dit, sí ,perquè també les illes gregues s'han turistificat com Binibeca. És com el Roc de Sant Gaietà de la nostra amiga, massa net, massa blanc, massa façana i poc interior. Però vaja, hi ha gustos per tots.

    ResponElimina