dijous, 1 de setembre del 2011

DES DEL BALAQNCÍ

Aqui veieu el meu habitual panorama quan aixeco els ulls del llibre ( o sigui des del balancí)

Després de dos dies sense poder entrar al bloc i amb feina atrassada, passo a agraïr les previsions de futur d'en Rafel. Tant de bo el meu final pogués ser un d'aquests que em proposa; estaria molt d'acord amb mi. Cada any que passa veig més clar com m'és d'important el contacte amb la natura, i sense bromes, ho dic ben seriosament. Naturalment això no exclou que, quan soc immersa en allò que en diem la civilització (?) també hi sàpiga trobar les seves gràcies o allò que de profit en puc treure.
Els meus matins comencen, quan soc a Saifores, amb una intensa sensació de frescor, de que qualsevol cosa és possible i amb ganes de summergir-me en la lectura o en l'escriptura. Us envio una foto però el que no puc trasmetre és la temperatura, l'escalfor del sol i la carícia del ventet, els sons que m'envolten. De fet és tot això el que finalment es transforma en aquesta agradable sensació de què us parlava i que m'agradaria poder compartir amb vosaltres.

Ara, els nens estan jugant tranquil·lament i els grans més o menys llegeixen el diari, van a comprar, feinegen a dins de casa i jo, us escric amb els contes de Cheever al costat que em criden. Ja vaig, ja vaig, que demà la civilització m'engolirà, la calor m'esterracarà i segur que pensaré allò de què fa una noia com jo en un lloc com aquest. Però el meu subconscient, per sort treballarà i al llarg del dia esperaré la trobada amb els amics amb alguna delícia al nostre davant i sinó tant és, la delícia serà la companyia. Fins demà.

Per si us pica la curiositat us faig la llista dels llibres llegits aquest estiu:

José L. Sampedro- El amante lesbiano
Maria Dueñas- El tiempo entre costuras
Angeles Mastreta- Maridos
Banana Yoshimoto- Records d'un carreró sense sortida
G. García Marquez- Diário de un nàufrago
Ángeles Caso- El viento en lo alto
Christian Schünemann- La estudiante
Pedracy Matvejevic- La otra Venecia
Alexander Stuart- Zona de guerra
J-L- Sampedro- La última sirena
A. Muñoz Molina- Carlota Fainberg
M. Antonia Oliver- Antípodes
J.J. Millás- No mires debajo de la cama
Michael Ende- El espejo en el espejo
Cl. Lispector- Descubrimientos
Benedetti- La tregua
J. Cheever- Bullet Park
" - Això sembla el Paradís
" - Contes (lectura actual)

Si algun d'ells us interessa, demaneu i se us donarà: també informació, si us cal.

3 comentaris:

  1. Leído todo lo de Cheever y la Carlota Fainberg. No sé si recordarás que te la recomendé a ti y a Esmeralda cuando tuvo que viajar a Argentina con Eduard, después que la leí en la clase de la Silvia y yo le hice un capitulo de lo que yo estaba escribiendo, donde me encontraba con Carlota y Silvia en el mismo hotel. Fue muy divertido.

    ResponElimina
  2. Més que els llibres llegits aquest estiu, sembla una biblioteca ambulant de poble, sols et podia casi igualar el Rafel, jo vaig per les beceroles.

    ResponElimina
  3. D'aquesta relació nomès he llegit els dos de Sanpedro, el de Millás i el de García Márquez. La meva relació es tan petita que no la poso per a evitar comparacions odioses.
    Per cert, ja tenim entrades per a veure "La Sonrisa Etrusca" de Sanpedro. Ja us explicaré

    ResponElimina