dimecres, 28 de setembre del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA

Yo quise escribir para combatir esa incontenible pérdida de existencia: al menos un dia de cada año deberia ser un sólido pilar de la memoria, puro, auténtico, descrito sin intenciones artísticas, lo que viene a significar entregado al azar y a merced de él.
Christa Wolf

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Ahir varem anar a la presentació del llibre coordinat per l’Esmeralda (ens vam trobar en Rafel, la Celeste i jo per casualitat). Va estar força bé, amè i distès.

El llibre, ja ho sabeu és exactament això: el dia 27 de setembre, de 28 escriptors. Un pla que va fer primerament amb dones i que ha tingut la seva continuació amb aquest recull d’ara.

Tot ve d’una idea de l’escriptor Màxim Gorki el 1935, idea que finalment no es dugué a terme. Volia que tots els escriptors escriguessin les seves impressions i fets d’un dia determinat, el 27 de setembre (devia ser una data especial però no se sap perquè) al més detalladament possible.

Això, finalment no es va realitzar però anys més tard, l’escriptora Christa Wolf va reprendre la idea i va escriure el seu propi dia i ho va continuar fent durant més de quaranta anys.

Independentment del resultat (encara no he tingut temps de llegir tot el llibre) la idea és bona, els autors són diversos i de tota mena de tarannàs i el criteri de l’Esme ja el coneixeu. Tres bons motius per a llegir-lo.

1 comentari:

  1. Però no haviem quedat en no anar-hi? A mi tant m'és però la Malole volia veure-ho i per no trobar-se sola....

    ResponElimina