dijous, 28 d’abril del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 97

APOCALIPSI

Dedicat a la Marisa... per si vols ampliar una mica més de l’Apocalipsi, i també als que us pugui interessar :

Quan un poble està sotmès a un altre i té por de represàlies, utilitza un llenguatge de símbols coneguts sols per la seva gent per tal de comunicar-se, l’opressor desconeix aquest simbolisme i no censura els seus escrits . Aquest llenguatge simbòlic fou l’utilitzat per Joan desterrat a la petita illa de Patmos en el Egeu, on sembla tingué les visions profètiques i on va escriure l’Apocalipsi, cap l’any 95 en el regnat de Domicià. Les imatges simbòliques son preses en gran part d’un fons tradicional on s’ha inspirat la escenificació de les visions.

La primera d’aquestes visions profètiques és destinada a les esglésies que hi havia a l’Àsia. Les set cartes són per les esglésies de: Efes, Esmirna, Pèrgam, Tiatira, Sardis, Filadèlfia i Laodicea. (conec les tres primeres ciutats, visitades en els meus recorreguts).

Comento del seu llenguatge el que ara mateix recordo:

El número set és igual a (3+4), que vol dir Déu+l’Aliança amb el seu poble.

Estaven drets, vol dir ressuscitats.

La bestia ve del mar, vol dir de l’imperi, és a dir Roma que els te subjugats, és Roma que entra pel port d’Ostia Antica, una ciutat de la costa del mar Tirreno que funcionava com a port de l’antiga Roma.

Copes, indica el càstig que Déu farà, fer caure l’Imperi romà, on la prostitució no té el sentit nostre ni la seva contraposició és el celibat, sinó que prostitució equival a idolatría, es a dir oferir ofrenes als seus ídols.

La 7ª copa, es igual al 7º segell, igual a la 7ª trompeta, tot junt indica la caiguda de l’Imperi.

Podria seguir...per mi ha sigut apassionant ,res a veure amb el que jo havia llegir de joveneta sense saber interpretar els signes, ara amb l’estudi , l’obscuritat aparent del llibre s’aclareix. És un llibre d’esperança, és dir-les-hi a ells que Déu és amb ells.

Déu i l’Anyell habitaran enmig del poble i tots el veuran cara a cara. Es la realització plena de l’Antiga i de la nova Aliança.

5 comentaris:

  1. No me'n surto, com és borra? podeu fer-ho vosaltres, cal treure'n un, ja que ha entrat dues vegades. Meri!!!

    ResponElimina
  2. Ahir (també a INTERNET, vés per ón) vaig buscar i llegir el LLIBRE DE L'APOCALIPSI que, ara, amb les teves explicacions, veig molt més clar.
    Moltíssimes gràcies. És apassionant!

    ResponElimina
  3. Ah! i jo també conec Èfes, Esmirna (IZMIR) i Pérgamo (BERGAMA). És emocionant, oi?

    ResponElimina
  4. El nostre bloc té vida, la cultura és apassionant, hem de seguir a mida dels nostres coneixements a enllaçar conceptes que entre si tinguin relació amb el que un o una expliquin.

    ResponElimina
  5. També jo he estat a aquestes tres ciutats. Llàstima no haver sabut a temps tot això. Però vaja altres coses sí sabia i no es pot estar en tot.

    ResponElimina