dimecres, 27 d’abril del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA


  • Sembla que tot va entrant en la normalitat. Jo també he tornat però encara no he tingut temps de passar les fotos d'aquests dies, poques, a l'ordinador. Per això no he canviat la foto de la setmana. Aprofito i us envio l'Anyel Místic del qual ens parlava la M. Teresa. Per cert, aquesta exposició valdria una visita, no? (jo no dic res)
  • Aquest és el Políptic (té força més de tres cossos o peces) . Es considera un compendi de la idea teològica de la Salvació en que es troba des de la Salvació fins l'Apocalipsi. Va ser pintat pels germans Hubert i Jan Van Eyck cap a 1426. Aquests són figures clau dels anomenats primitius flamencs i la seva aportació és ,no solament la plasmació de veritats religioses, sinó també un realisme extraordinari. Són els primers que volen representar les persones i la natura tal com són.


2 comentaris:

  1. Quan publicava el meu comentari a L'Arpa, la Maria Dolors ha fet la seva Tresca. Tot el que deia es aplicable. Repeteixo el meu agraïment!

    ResponElimina
  2. L'agost de 1990 vaig visitar Gand i vaig comprar-el el políptic com bé ens diu la Mª Dolors que s'ha de dir, està imprès en un paper molt acurat i uns colors que es corresponen a l'original; lo que ens envia ella, és la part de dins,el meu s'obre com si fosin dues fulles d'una porta, i la part del davant és tan bonica com la de dins.

    ResponElimina