dimarts, 25 de maig del 2010

TRESCA I VERDESCA 115



Avui al matí no he pogut escriure res perquè he acompanyat al Marc que l'operaven d'un dit de la mà bona (l'esquerra). Tot molt bé, gràcies.
Però el cas és que ja és massa tard per fer-vos recomanacions de coses a fer avui, encara que si que puc explicar-vos les que vaig fer divendres.
  • Palau Robert i les fotos de l'Anna Boyer que , com sempre, són molt maques. Aquest cop són persones de tot el món que han treballat fent la T-1. Tot i ser "de feina"les trobo conmovedores. En elles hi ha tantes històries que podrien donar per tota la nostra vida. Recordeu que la varem conèixer perquè volia aprendre a descriure les seves fotos? Crec que no li cal perquè parlen per si mateixes.
  • Al mateix Palau Robert una altra exposició de fotos, aquest cop de Francesc Fàbregas que des de fa molts anys ha anat seguint els músics del moment. Fotos magnífiques de tots des del Rollings a Serrat. Ningú no hi falta i són també història viva del nostre temps.
  • Després a la Fundació Tàpies treballs d'estudi d'Eva Hesse, una escultora americana. Aquestes però són peces petites, gairebé sobres del taller. Com a experimentació bé però no s'acaba de veure la seva importància (que la té).
  • També a la Tàpies, Bracha L.Ettinger i Ria Verhaeghe, molt interessants cada una a la seva manera. Ettinger sap jugar amb les seves vivències personals amb documents manipulats variats. Són molt interessants unes sèries de records fets en fotocòpies treballades i transformades i els quaders de notes. Als "grafistes" de la colla us la recomano especialment. Ria Verhage experimenta amb imatges de les que extreu tot allò que no és visible a primera vista. Superposa, relaciona, enriqueix , fa collages etc. En resum les dues volen transmetre la realitat evident lligada amb la seva pròpia vivència.

  • Finalment vaig anar a conèixer el Museu del Modernisme, al carrer de Balmes 68. En ell hi ha una gran quantitat de mobles, pintures, escultures, vidrieres etc molt bones. Però tot està tan restaurat i repintat, envernissat i polit que dona la impressió que és més nou que quan ho van fer. No hi trec mèrit a la col·lecció però crec que s'ha de deixar esbravar una mica l'olor de "recent envernissat".
  • Amb tot això i un cap de setmana llarg dedicat en companyia a les feines de posada a punt de temporada a Saifores, aquesta nit dormiré plana. Demà, per preparar "el premi" de dijous m'hauré de fer una mascareta i dormir un bon grapat d'hores que diuen que embelleix molt. Almenys que quedi mitjanament bé a les fotos!

3 comentaris:

  1. Hola! Us he trobat a faltar, a tu i al Fernando. Sort que la Ma. Teresa és una peça important que ens aclapara amb la seva sapiència musical i de l'altra.
    Encara no he vist la exposició de l'Anna Boyé (en Lluís si).
    Deu n'hi do les coses que has fet!. Jo, de guàrdia, cada cop més difícil.
    Parlant del Modernisme aquest cap de setmana-divendres,dissabte i diumenge- es celebra la Festa Major de la Dreta de l'Eixample. A la revista Cor Eixample d'aquest mes parlen del Museu i anuncien una Fira Modernista al carrer Girona entre Diagonal i València. Passejades pel Modernisme d'Arreu. Gran Carpa al carrer Girona/Diagonal amb vehicles d'època i Cinema.Divendres a les 19,- hi ha una xerrada sobre Mobiliari i Decoració a l'època del Modernisme a càrrec de Teresa-M. Sala, professora d'història de l'art de l'Universitat de Barcelona, al Gran Hotel Havana, Gran Via, 647. I moltes altres coses.
    EVIDENTMENT, LA MÀ BONA SEMPRE ÉS L'ESQUERRA I POLÍTICAMENT TAMBÉ.
    A veure si aquest any podem venir algun dia a Saifores els lletraferits.
    A quina hora et donem el "premi"? No vindras a classe?

    ResponElimina
  2. No sé d'on treus el temps,tantes coses en pocs dies! Desitjo que el Marc es recuperi aviat de la mà bona. Em fa rabia que coincideixi el teu premi amb el Borja, estic a punt de fer campana, però no sé si la Malole podrà venir o encara és a Girona, i som tan pocs a classe, que no es trobi sols amb dos alumnes. De saber-ho el dijous passat podriem haver decidit acompanyar-te tota la classe, però ara no hi ha temps. Disfruta del teu premi que te'l mereixes,

    ResponElimina
  3. Que no cunda el pánico. Yo pienso ir a la entrega del premio y la aplaudiré en nombre de todas vosotras, además llevaré la máquina de fotos y quedará grabada para la posteridad. También recogeré mi premio del año pasado impreso en el libro de este año. Rafel.

    ResponElimina