dimecres, 16 de març del 2011

Tresca i verdesca

  • Si, no ho dubto, doctors té l'església i tècnics en tot que vetllen per nosaltres. Però... segueixo creient en la saviesa popular que és escèptica o recelosa amb tot allò que sembla començar-se per la teulada o bé no se sap ben bé com controlar-ho si falla. Ja no diguem si és fruit de l'alegre incosciència de la ignorància (que també es dona). I fixeu-vos bé que normalment, el pitjor és que, l'explicació a posteriori és que hi ha fenòmens naturals que són imprevisibles i incontrolables. Amb més raó doncs per a la prudència prèvia. Hi ha paísos amb risc evident de terratrémols, les aigües acaben baixant per les rieres quan plou molt etc. Amb tot, això no deixen de ser problemes naturals amb els que la humanitat té contacte des de fa segles, els temibles són els altres, els de la tècnica. No és admisible que ara es digui que ja s'havien detectat "falles en el disseny" i seguissin com si res.
  • aviso: el dia que per trescar m'hagi de posar una màscara així en comptes d'unes sabates com les que habitualment em compro, no penso fer cap crònica. Segurament tampoc podria.
  • Tots els paísos s'han posat a revisar, frenètics, les seves plantes nuclears. Heu sentit res de les nostres?
  • Em deixen perplexa, com sempre, les notícies(per sort amb minúscula) de temes municipals: que si no prohibiran la burca en aquest mandat, que si pla per salvar les botigues centenàries, quan ja han tancat quaranta i la resta estan que cauen, baixes de sociates de la llista de l'alcalde, ajudes per esborrar els grafittis de les parròquies... Per cert quan aprendran la diferència entre grafittis i marraneria pura i dura que no hi té res a veure?
  • Soc una fan del petards i masceltàs de les falles i m'horroritzen (potser m'equivoco) els ninots. Diu que la crísi ha millorat "l'art" dels mateixos. Això em recorda que en Juli va tenir un company de mili molt i molt lleig que era de Lugo (pronuncíis a la gallega: lujo) i que el gracietes de torn li deia: c... pues como seran los corrientes!
  • Al Japó han retirat Mas allà de la vida perquè hi surt un tsunami. Avui a la Vanguàrdia hi surt un interessant article sobre Japó i la cultura del desastre. Después del terremoto de Murakami, Terremoto, La aventura del Poseidón, El síndrome de China, El hundimiento del Japón, Apocalipsis, Exterminio, Akira, Spriggan, Steamboy, Ghost in the Shell són algunes de les pel·lícules que per un o altre motiu s'hi relacionen. Podem considerar un nou gènere cinematogràfic la relació Japó-catàstrofe? La producció creativa d'aquest país sembla voltar pel desastre i en cerca de l'Apocalipsi.
  • Estic nerviosa amb el festival de Jazz de Terrassa. El picnic-jazz (festa fantàstica ) serà el diumenge 27 al Parc Vallparadís amb La locomotora negra com a centre i molts més al llarg del dia. Algú s'hi apunta? El jazz és, segurament, el tipus de música més vital i engrescador. Cosa que sempre és d'agrair.
  • Skarmeta guanya el Planeta Iberoamericà. M'agrada perquè és l'antítesi del creador grandiloquent i endeuat (endiosado).
  • Acabo amb una frase lapidària de... Risto Mejide a La contra : Si dices algo y no molestas a alguien..., no has dicho nada. Finalment resulta que la frase és de Michael Crichton (La amenaza de Andrómeda, Parque juràsico...)

2 comentaris:

  1. Ara recordo que no fa 40 anys que no hi vaig a Terrassa. Vaig ser-hi 3 horetes l'any passat amb tu quan el festival de Jazz, sortint de classe.

    ResponElimina