dimecres, 23 de març del 2011

L'ELYSÉE MONTMATRE

Per els meus amics "parisencs de cor"

L'Elysée-Montmatre al peu del turó del barri al nord de París, s'ha cremat avui. La dona de la neteja en donar el llum ha vist que saltaven espurnes. La façana s'ha salvat però el primer pis s'ha ensorrat.
Construit el 1807, d'estructura metàlica dissenyada per Gustave Eiffel, surt en un relat de Maupassant i en una novela d'Honoré de Balzac. És el cabaret a on es va inventar el can-can i Toulouse Lautrec va fer servir el seu interior per a pintar alguns del seus cartells.



Malole: per si no veus les imatges he posat una foto de la façana i una de l'interior cremat. I un cartell de Toulouse Lautrec.

3 comentaris:

  1. No veig les imatges, només el cartell. Quan aquest matí ho he sentit a la ràdio he pensat que en Rafael ens faria cinc cèntims. Veig que t'has adelantat i està molt bé el teu comentari. Jo no havia entrat mai a aquest cabaret-teatre i això que Montmartre el tinc ben apamat. Sort que la façana s'ha salvat!

    ResponElimina
  2. Quina pena, el recodo de passar pel davant i quedar-me amb les ganes d'entar-hi.El foc quan no és desitjat és un desastre, (a València el programen com a joc lúdic a les falles)seria bo que el reconstruexin aviat, motiu de visita obligada en el proper viatge a París.

    ResponElimina
  3. Désole, je ne peu pas dire autre chose, mon amí.

    ResponElimina