dimecres, 16 de març del 2011

DIA DEL PARE

Companyes, no esteu fins al capdamunt del tema? I de la Lotería especial? I dels regalets proposats?

De tota manera, FELICITATS!!!
Suposo que tot@s sabeu perquè se'ls hi diu Pepe, oi? Per si de cas, vé de Pare Putatiu, P.P.

Siguem pràctiques: Això és el millor del dia.


Crema catalana

Ingredients:

6 ous
1 l de llet
10 cl de nata líquida
10 g de midó
150 g de sucre
1 branca de canyella
1 pell de llimona

Preparació:

» Poseu en una olla al foc la llet i la nata líquida, juntament amb una pell de llimona i la branca de canyella; deixeu-la bullir i apagueu el foc de seguida. Després, deixeu-la refredar i coleu-la.

» A banda, separeu els rovells de les clares. En una cassola o cassó on fareu la crema, i fora del foc, barregeu els rovells amb el sucre i remeneu-ho molt bé fins que la barreja comenci a tornar-se d’un color més clar.

» A part, diluïu el midó amb una mica de llet, afegiu-lo als rovells barrejats amb sucre, remeneu-ho bé i afegiu-hi a poc a poc la llet colada. Poseu-ho a un foc molt suau i, sense parar de remenar, porteu-ho al punt d’ebullició (heu de vigilar que no us arribi a bullir, perquè els ous es tallarien).

» Poseu la crema en bols individuals i un cop refredada espolseu-hi sucre per sobre; només us queda cremar-lo amb la pala de cremar ben calenta.

4 comentaris:

  1. Es tracta d'una recepta espúria, no us deixeu enganyar. Des de quan nata líquida (o sigui la odiosa crema de llet)? I posat a fer els ous son vuit i no sis. Ah i què és això de bols individuals? On hi hàgi una bona plata de crema com està manat que desapareguin els bols (escudelles en català). Signat: Perona punyetes.

    ResponElimina
  2. No tenia ni idea d'això del Pepe (pare putatiu), cada dia s'aprèn alguna cosa! Marisa, mai puc obrir les imatges que acompanyes als teus escrits. Només em surt una creueta a una cantonada.

    Com, encara que sembli mentida, mai he fet crema catalana, no puc entrar a valorar receptes. Ara bé, les cassoles de fanc individuals em semblen molt bé perque així hi ha qui la pren sense cremar i d'altres cremada.

    Què significa Perona punyetes? Bé, punyetes ja sé que vol dir.

    ResponElimina
  3. Mai he fet la crema en una plata i tampoc no poso crema de llet però tinc una amiga que si (que no ets tu, of course) i diu que queda molt bona. Mai no es pot dir "d'aquesta aigua no en beuré" Rottenmeier.

    ResponElimina
  4. Perona és la meva lliure adaptació de Pere en femení.

    ResponElimina