dilluns, 26 de febrer del 2018

LA TRESCA I LA VERDESCA


Entrada dedicada al grans en general o a aquells que tinguin ganes o necessitar d'exercitar el cervell.

Diuen els entesos que per tenir una bona memòria i també agilitat mental, cosa molt necessària, és bo fer exercici, de la mateixa manera que la part física del nostre organisme també cal mantenir-la en marxa. Per al cervell recomanen :
1-Concentració. Silenci i fer o pensar les coses una darrera l'altre. Per això és bo fer llistes d'ordre en que s'ha d'organitzar una tasca ja sigui anar a comprar o bé organitzar una festa, fer el guió d'un llibre o conte que voñguem escriure , inclús fer sudocus o crucigrames, tot s'hi val.
2- Moviment. Fora el sedentarisme i visca allò del mens sana in còrpore sano però adaptat a les nostres possibilitats.
3- Dormir. Les hores suficients i a hores regulars. I naturalment fugir dels excitants i suprimir la última hora de pantalles (TV, i altres).
4- Relacionar-se. Reunir-se amb amics, fer alguna activitat "social", riure,
5- Menjar sa. Ja sabeu el què vull dir.
6-Visualitzar. Exercitar-se a fer exercicis d'associacions d'idees, mnemotècnics,...i sobretot llegir amb atenció i fixant bé el que sabem que voldrem recordar (i  això també val , per exemple per recordar una paraula, un nom etc. demanar que ens el repeteixin o expliquin si no l'hem entès bé doncs si no el sabem no el podrem recordar).
7-Sentir. A més a més de visualitzar (i escoltar) cal entendre el sentit, reflexionar, relacionar amb altres aspectes etc
8-Simplificar- Intenta buscar el fons de la qüestió i pensar-ho com si l'haguéssis d'explicar a un altre de la forma més simple i entenedora.

Tot això sembla tan evident que potser tendim a deixar-ho de banda però segur que va bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada