Una caminada de deu minuts ens
porta a El Molí Del Bep de Canut, construït a mitjans del segle XIX, que
aprofitava els dos principals corrents d’aigua que hi confluïen, acumulant-la
en una gran bassa per desprès emprar-la per la producció de l'oli d’oliva.
Comptava amb una premsada de tracció animal, destinada a trencar les olives, i
dues de seixantè per a obtenir l’oli. Actualment, rehabilitat, ens permet
conèixer l’enginy dels seus constructors i els mètodes de treball tradicionals que encara romanen a la memòria dels avis de la comarca.
Al migdia, dinar al restaurant del
Castell del Palau de Torrebesses, portat per una família que l’ha actualitzat
com casa rural, conservant tot el seu
tipisme.
Acabada la sobretaula anem cap a
Granyena de les Garrigues a 5 km.de distància, Visita a la parròquia de Sant Miquel i una petita volta pel
poble. El fred ens fa tornar a Barcelona
a mitja tarda.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada