dissabte, 10 de setembre del 2016

L'arpa i les seves vibracions, 432




AVUI NO SOPEM

Les festes de la Mare de Déu de la Mercè, ens apropen a nous espectacles. Nosaltres, triem anar al Teatre Condal; una producció de Focus, on el dia 2 de setembre, han estrenat l’obra “Avui no sopem”.

En sabíem ben poca cosa; és una comèdia de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez. De comèdia en té una part, divertida, no obstant durant l’hora i mitja que dura l’obra, aquesta, deriva en diàlegs seriosos en que tots els personatges s’interpel·len entre ells, mentre és van    descobrint els sentiments de cada un. Els autors no solament han volgut explicar una historia, si no arribar al fons d’ uns personatges, que segons diuen, curiosament, semblen tallats pel mateix patró, perquè són petits, porucs, detestables, mesquins, tendres, vulgars… i normals.

Jordi Banacolecha i Maife Gil, són els avis que, desprès de pujar els fills, un noi i una noia, ara tenen cura  dels nets i s’adonen que la seva vida va perden l’autonomia, que és el que desitjaven per a la seva vellesa.

David Bagés és el fill separat, amb la custodia compartida, de dos nens petits que els “encoloma” als avis, mentre ell forma una nova parella, amb una noia jove, lliure, i histèrica, que defuig de tot, fins dels dos nens del seu marit. Per completar la família, la filla petita, paper que interpreta l’actriu Mercè Martínez, que viu a costa dels pares. Els diàlegs són molt àgils, van de la tendresa a la recriminació. Cada un, expressa  sentiments ambivalents.

Els actors es mouen per l’escenari amb la mateixa vivor i rapidesa  que en els diàlegs.

Ens ha agradat. La recomanem. Un bon començament de temporada.


1 comentari: