dimecres, 28 de setembre del 2016

LA TRESCA I LA VERDESCA Castlla 1


A Madrid






La primera etapa del nostre viatge a Castella va ser Madrid. Hi varem anar amb l'Ave que raude com catifa voladora ens hi va dipositar sense adonar-nos. Al desembarcar feia una calor extraterrestre però com que els ànims eren vius encara, ho vam aguantar estoicament asseguts en un restaurant mentre menjàvem un bocata de calamars per anar-nos imbuint de l'esperit que se suposava havíem de mantenir en la nostra conquesta de noves terres.





Ben peixats, encervessats i suant la cansalada ens dirigirem al primer objectiu: el Prado i l'exposició del Bosco. Sort de l'aire condicionat que ens va ajudar a debatre'ns entre els grups compactes de neòfits en cerca de la bona nova d'un art que mai els havia preocupat i que ara, gràcies a la publicitat desaforada (tot i que merescuda) els atreia irresistiblement. Entre colzes i cintures vaig poder enyorar les visites anteriors en que ho havia vist jo sola en tota la sala i també a Hertogenbosc(ciutat natal del pintor). Els gravats, sí; no són tan espectaculars i el públic que es desfeia davant dels quadres oblidava els dibuixos i preparacions dels mateixos i jo podia gaudir de la finesa del traç, la potència creadora i la imaginació desbordada. Trista compensació, em vaig comprar el catàleg augmentant així el meu equipatge en un parell de quilos.




Però com que tot seguit ja teniem la camioneta que havíem llogat per cavalcar... I així, sortiem de Madrid cap a l'Escorial on passaríem la primera nit, després d'un copiós sopar a l'aire lliure i fresqueta de la Sierra, en el qual varem fer coneixença de les "patatas revolconas", notable aportació culinària. 
I allí també vam fer la primera de les trobades amb un cambrer que havia estat treballant a Barcelona i que en tenia una idea folclòrico-positiva i modernívola . Més val així que començar amb una topada  

1 comentari: