dimecres, 19 d’agost del 2015

L'arpa i les seves vibracions, 393


GRÀCIA, 2015



Porlalada carrer Verdi, Temple Fushimi Inari - Taisha
Som ja a l'equador de les Festes de Gràcia. Com cada any riuades de gent inunden els carrers per veure els guarniments. Com de costum, els  he recorregut tots i, val a dir que l'enginy dels seus veïns cada any es supera en idees, tècniques i noves tecnologies. Enguany tot surt del reciclatge, fet que abarateix els costos. Inimaginable el que podeu trobar en els guarniments, des de ninots  grans com el buda i la geisha del carrer de Verdi; com miniatures; mostra d'aquestes petiteses, són els pistils de les flors d'aquest arbre de flors japoneses,també del carrer de Verdi, fets amb els filaments de les escombretes d'espart i tintats de negre, desprès cada un manualment  enganxat a la corol·la.

Sostre jardí carrer Verdi
Si jo fos del jurat tindria feina per ser objectiva, molts  són ben originals. La dificultat se salva amb premis complementaris: al millor decorat, al millor sostre , als millors laterals, al millor reciclatge, al disseny. Això fa que el carrer Travessia de Sant Antoni, en tingui tres premis, el tercer premi de carrers guarnits, un segon per original, la torre Eiffel té 14 metres d'alçada i el tercer per els laterals. Visual i didàctic a la vegada el carrer Mozart, MozArt Museum,on veureu quadres de Van Gogh, Boticelli, Dalí, Picasso, Munch, Leonardo, Goya, Sorolla i Tapies. El groc dels gira-sols son grans de blat de moro, La Mona Lisa està feta amb taps de colors de plàstic i el Guernica amb draps grisos estripats, esgarrinxats de gran efecte.

Sortida Travessia Sant Antoni
Sembla que de moments els actes vandàlics són pocs, mica a mica es va educant  a la gent explicant que el treball comporta moltes hores de feina i, s´ha de respectar. Cartells amb català, castellà i angles es veuen enganxats a molts llocs amb explicacions didàctiques.
Carrer Puigmarti, banderoles i escuts
Us convido a fer una passejada per Gràcia, de dia trobareu jocs pels infants i divertiments, a la tarda berenars, jocs de taula i sardanes, a la nit cine a la fresca, havaneres i ballarugues a tots els carrers.
Ja sabeu que a casa sempre hi sou ben rebuts i que el meu balcó és el millor mirador de la plaça del Diamant. 


1 comentari:

  1. M.Teresa, cada vegada és més difícil passejar per Gràcia. Hi ha més gent que metres guarnits. Els que hi som a prop tenim l'avantatge de poder-hi anar, ben d'hora al matí, però si et descuides ja no s'hi pot badar. Gràcies pel teu oferiment!

    ResponElimina