dilluns, 19 de maig del 2014

L'arpa i les seves vibracions,339



Entrada al Cosmos beneytiàno
Després de veure "Els teixits coptes", comento tot seguit l'altre exposició temporal del Museu de Montserrat. COSMOS BENEYTIÀNO, sobre l'obra d´ Antonio Beneyto, en l'espai d'Art Pere Pruna.
Diuen que les obres d'art no s'han d'entendre que el que cal és que agradin. Aquesta m'ha deixat mig mig. Em faltàveu els amics del blog més autoritzats en art, Rafel, Marçal, Mª Dolors... Diu el catàleg  que Beneyto és l'artista contemporani nostrat més compromès amb la causa surrealista. Donat que vaig pujar dissabte a Montserrat en solitari, no vaig poder comentar-ho in situ amb ningú. Els meus coneixements de la seva obra són molt minsos.

El quadre que més em va impactar és un de gran format de la Sèrie Blava beneytana: el blau dels somnis, del mar, del cel, escenaris inefables sobre els qualas l'artista manxec deixa fluir el seu imaginari subversiu i fecund, que des d'ençà, desplegarà sense interrupcions, al llarg de gairebé cinc dècades de trajectòria.  
Sèrie blava
Diuen que és un creador fluídic, polièdric, polifònic, transhistòric, postvantguardista i  posthumanista. Segueixo el catàleg: Beneyto és, a tort i a dret, un humanista. Bèstia, mirall, ou o serp, sempre és l'home el que convoca: home centrifugat, home en zel, eròtic enamorat de la bellesa.
Omplen l'espai diverses obres de Pintures negres, així com diversos objectes , en la fotografia  un llibre ventall, sabata mediterrània i home blau,  escultura en bronze.


No sé que més dir-vos, aquí queda aquesta exposició per si us interessa, es pot veure fins el 6 de juliol.



1 comentari:

  1. Ja fa dies que em volta pel cap de pujar a Montserrat. Serà una bona ocasió. Algú s'hi apunta?

    ResponElimina