dimarts, 8 d’abril del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 333



MONTSERRAT CORNET novament...


Fa un temps vaig explicar al Blog , la meva primera trobada amb l'escriptora Montserrat Cornet, desprès d'aquella tarda passada a casa seva, era el setembre de 2012, vaig comentar alguna de les seves novel·les, Fill, què hi fas, a Polònia i sobretot extensament Carta a l'avi, on descriu la construcció del Pont de Sant Petersburg pel seu avi, el Sr. Magí Cornet i Masriera, un savi enginyer català que és cridat a Rússia.

Ara novament he tingut el goig de dues trobades més, l'una a l'assabentar-se que fa uns mesos fou el meu aniversari, també el d'ella, més o menys ens portem pocs mesos, em va dedicar el seu últim llibre, Lletra petita. Desconeixia que la seva carrera abans de començar a escriure crec que cap els 50 anys, va estar dedicada al món de les assegurances. Fou pionera en aquesta feina, pràcticament l'única dona entre el món masculí que promocionava  aquesta nova manera de viure amb la seguretat de tenir cobert el que fos, casa, cotxe o enterrament. Us recomano el llibre, és molt entretingut i ens descobreix un món que ara ens sobta. La seva escriptura com sempre és planera, fàcil de llegir i entenedora, amb un to reivindicatiu  femení, on explica que fou pionera en el món de les assegurances, però sobretot hi trobareu un punt d'ironia  que fa somriure.

La segona trobada, fa pocs dies, el divendres dia 4, a les cinc de la tarda quan ens va honrar amb la seva visita a la botiga l'Encant de Gràcia, ( lloc on amb molts companys faig un voluntariat). Allí i amb tota cordialitat ens va fer donació d'un fons de les seves novel·les, per posar-les a la venda i així contribuir a la Fundació ACIS, que ajuda a unes escoles d'infants amb dificultats de tota mena. Podeu entrar a Internet i buscar  "l'Encant de Gràcia" on trobareu una petita ressenya d'aquesta tarda, junt amb fotografies de la festa.
Gràcies Montse!

2 comentaris:

  1. Ja me n'estàs guardant un de cada. Tot el que he llegit d'ella m'ha agradat molt.

    ResponElimina
  2. Hola Maria Teresa: Jo només coneixia el nom de Montserrat Cornet però mai he llegit res d'ella. Potser será el moment de començar! Fa temps que vull passar per la botiga però, encara que et sembli mentida, vaig ben enfeinada. Una abraçada

    ResponElimina