dimarts, 29 d’abril del 2014


Món de mones o els meus estupors.

* Voleu creure que la policia investiga si un bèstia que va degollar el seu fill de 19 mesos i va clavar un ganivet a un altre de 5 anys, volia o no fer mal a la seva esposa de qui estava separat? Què més s'ha de fer per demostrar-ho sense que calgui cap investigació? 

* Una nena molt moguda i de les que necessiten una nanny de programa, canvia de cop, estupefacta, al moment en que li fan unes proves de visió i descobreix que el món és una altra cosa que la que sempre havia no vist. En favor de La Caixa diré que això forma part d'un programa de la Fundació Imo i l'Obra Social.

*L'àbsis de S. Climent de Taüll ha estat declarada la pintura més universal de Barcelona. Un record a tots els companys del Museu d'Art de Catalunya que em van explicar de viva veu com van fer l'arrencament i trasllat (o sigui el salvament) d'aquestes pintures. Encara vivia un dels principals actors del fet i uns quants que llavors, quan es va fer, eren aprenents. Un història apassionant de les moltes que vaig viure els anys que compartírem espai el Museu de Ceràmica i el MNAC.
 Jo, però escolliria el Retaule del Conestable, de Jaume Huguet o el Sant Jordi del mateix Huguet.

* Comença la recerca del cos de Cervantes. al Convent de les Trinitàries de Madrid, amb un desplegament excepcional de mitjans, anàlisis i softwares . Descobriran uns nous escrits que se'n dugué a la tomba? Què ens aporta tot això? Us havia mai amoïnat no saber del cert on eren les seves despulles?

Realment encara queda molt per retallar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada