dimecres, 2 d’abril del 2014

A EMPENTES I RODOLONS

Bon dia a tots:

Maria Dolors i Rafael.  Ara que ja no treballo gairebé cada dia entro al blog i m'interessen les vostres aportacions.  Es cert que no les comento però em sabría greu que no tinguessim aquest vehicle de comunicació. 

Ja sabeu que jo normalment utilitzo el bloc per a informar-vos d'esdeveniments que m'han agradat.  Ara bé a tó perquè hem fet una escapada a Madrid (i un dia al Escorial), que podem recomanar.

Teatre.- Al Bellas artes  "En el estanque dorado" amb Lola Herrera i Héctor Alterio.  Una obra molt maca sobre la vellessa, la soledat, les relacions familiars.  Havieu vist la peli amb Henry Fonda i Katherine Hepburn?  Les interpretacions dels protagonistes son magnifiques (els altres tres actors queden una mica desdibuixats al seu costat) i una posada en escena molt adeqüada. Varem disfrutar.

 
Exposicions.  La Fundació Mapfre (Pº Recoletos, 23) ens ha sorprés sovint amb bones exposicions.
Actualment tenen dos molt bones: "Picasso en el taller" i "Pontormo- dibujos".
 
 
 
 
La de Picasso és, com va dir en Marçal, un Picasso com "cassolà".  Hi ha moltes pintures, dibuixos, esborranys, apunts, de totes les èpoques.  S'inicia l'exposició amb el seu primer autorretrat, que és el que he reproduit.  Hi ha moltes versions de "El pintor i la model" inclús en tres peces de ceràmica. Molts dibuixos i quadres dels diferents tallers que va tenir i  a on pot veure's molt bé la llum de la Costa Blava.  I per arrodonir-ho, vàries fotos d'ell pintant, algunes fetes per la seva dona Jacqueline.
 
 
 
Pontormo.-  Ens ha sorprés molt agradablement.  No coneixiem gaire els seus dibuixos que provenen, la majoria, de la Galeria dels Uffizi de Florència.  Tenen una força extraordinària, fets amb sanguina, llàpis, carbó, i una expresivitat  molt eloqüent.  Són molt curiosos els treballs o estudis preparatoris del que desprès serien obres importants. Els setanta dibuixos de Pontormo s'acompanyen d'alguns de Durero, Tièpolo, Rembrandt etc. com a contrapunt.   Si teniu ocasió, no us la perdeu.  No se perquè Mapfre no fa a Barcelona aquestes exposicions tan rodones.
 
I demà segueixo, que encara hi ha molta teca.

2 comentaris:

  1. I jo també entro diariament i de tant en tant faig algún comentari. Què més voldria que poder explicar-vos coses fetes! La meva vida és ara per ara de tot menys divertida. Vindran temps millors, segur, i llavors m'agradaria seguir-vos trobant aqui.

    ResponElimina
  2. Malole la vostra activitat és envejable, bé pel que expliques de les vostres escapades.

    ResponElimina