divendres, 31 de gener de 2014

PANEM ET CIRCENSES

CARE SANTOS 

Ep, lletraferits! Recordeu quan i com la varem conéixer? Va venir a parlar-nos d'escriptura i com a juguesca ens va proposar inicis de novel·les per tal que endevinessim quines eren. Déu n'hi dó què bé que varem quedar!

Aquesta és la seva (de moment) petita biografia.

Va néixer a Mataró el 8 d'abril de 1970.
Va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i posteriorment Filologia Hispànica. Va començar la carrera periodística al Diari de Barcelona, i més endavant en diaris com ABC o El Mundo.
El 1995 es va donar a conèixer amb un primer llibre de relats, Cuentos Cítricos. Després van seguir altres llibres (novel·les i relats). Entre els més importants, figuren la novel·la Trigal con cuervos que va guanyar el premi Ateneo de Sevilla o Los ojos del lobo, novel·la juvenil que va guanyar el premi Gran Angular.
El 2007 va quedar finalista del Premio Primavera de Novela amb La muerte de Venus. Ha estat traduïda a diversos idiomes. El 2013 va guanyar el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per No em preguntis qui sóc.El 30 de gener de 2014 va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la novel·la Desig de xocolata, de la que se'n preveu la publicació el 6 de març del 2014.

L'enhorabona! 

2 comentaris:

  1. Marisa estic contenta de la teva aportació al Blog, m'has trepitjat el que jo tenia preparat, però ahir vaig estar tot el dia de metges, una tendinitis aquiliana de la cama esquerra m'invalida pel dolor que provoca. Es bo però que coincidim en temes, això dóna més activitat als nostres petits escrits.

    ResponElimina