dijous, 9 de gener del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 319



AGATHA CHRISTIE
Retol del carre
Apunt dedicat a tots els lletraferits amants de la novel·la negre, (Mª Dolors, Rafel i demès...)  Fa just un mes que estava a Tenerife gaudint d'unes vacances propiciades per Mundo Senior.El nostre hotel està situat dalt d'una zona volcànica arran de l'Atlàntic, és l' Aparthotel Buenavista, uns apartaments dins de l'hotel, grans i còmodes, situat a la part nord de l'illa en la zona de Puerto de la Cruz. Cada tarda, desprès de l'excursió del dia sortíem a passejar i oh sorpresa! quasi al costat de l'hotel, un petit carrer sense sortida exhibia el rètol de  carrer d'Agatha Cristie, a cantó i cantó torres amb el jardí ben cuidat, plens de palmeres i flors.Com a lletraferida em va picar la curiositat i el perquè d'aquell nom. Just al costat un altre carrer més ample amb una petita plaça, un pedestal sosté un bust de bronze, obra de l'escultora polonesa Marta Von Peroszlav, i a sota una placa explicativa:  Aquí s'inspirà Agatha Cristie per escriure el relat de "L'enigma de Mister Quin"


He llegit molts llibres d'aquesta escriptora britànica, em sé una mica la història, nascuda a Torquay, i que va morir als 85 anys el 1976. Conec molts dels enigmes del detectiu Hèrcules Poirot i de la tafanera i divertida Miss Jane Marple, però desconeixia qui era mister Quin?
A l'arribar a l'hotel investigació i, gracies a Internet la resposta que comparteixo amb vosaltres, segur que la Mª Dolors deu riure i dir allò de, ja ho sabia...
El llibre està compost de dotze contes que presenten no sols situacions en les que s'ha de descobrir l'assassí, sinó també crims que deuen ser evitats o desaparicions que deuen ser revelades. El senyor Quin se li apareix al Sr.Satterthwaite en aquestes situacions i amb preguntes i comentaris, l'ajudarà a pensar i descobrir els misteris que es presenten.
Harley Quin constitueix una al·lusió al personatge d'Arlequí, que en la pantomima anglesa es un esperit invisible, menys per la seva fidel Colombina. La seva missió es desarmar les estratègies deshonestes ideades per Pierrot.
La majoria de les històries tenen un clima espiritual i reflexiu, poc habitual en l'obra de Cristie.
Com que no duia la càmera i a més plovia, al matí següent ja em teniu rapida i veloç a fer les fotos per deixar constància de la seva estada a Puerto de la Cruz. Ens comenten en l'hotel que a tot Tenerife és molt estimada, que hi passava llargues estades i que sovint hi fan actes d'homenatge.
Segueixo pensant que viatjar obre els ulls i et dóna oportunitat d'aprendre una mica de tot. Ara em cal trobar el llibre i llegir-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada