dimarts, 7 de gener del 2014

L'arpa i les seves vibracions, 318

DON PASQUALE
Òpera de Sidney
Per arrodonir la tarda de Reis i donar per tancat el circuit de les fetes nadalenques, un altre regal molt apreciat, aquesta vegada de la mà d'una bona amiga la Concepció, una entrada pel cinema Girona, per veure en pantalla i en diferit l'òpera Don Pasquale, enregistrada fa uns mesos (2013) a la Sidney Opera House, un plaer per l'oïda i la vista al mateix temps.

Introducció en blans i negre
 Inici a les 7 de la tarda i per situar a l'espectador en el relat amorós que passa a Roma, uns breus moments en blanc i negre dels carrers i monuments més emblemàtics de Roma, donat que hi vaig ser el novembre passat, tot un munt de records em fan companyia. Tot seguit ja en color, una breu visió de l'exterior de l'edifici de Sidney on fou gravada l'òpera i, a continuació la trama d'aquesta opera bufa de Gaetano Donizetti.

Don Pasquale i Norina

Recordar que la terna de joies de l'òpera còmica del segle XIX, la formen Don Pasquale i l'Elixir d'amore de Donizetti i Il Barbiere di Siviglia  de Rossini.
Acurada interpretació de Conal Coad, Don Pasquale, Rachelle Durkin, Norira, Ji-Min-Park, Ernesto i Samuel Dundes, Dr. Malatesta.
Unes notes per matisar que aquesta obra mostra el talent de Donizetti per connectar amb el públic i, la maduresa musical del compositor. Segueix els dictàmens del belcantisme, la línia vocal dels personatges està molt ben cuidada i, exigeix als cantants una gran agilitat vocal, exactitud en les afinacions, fraseig llarg i brillant virtuosisme; l'estil comporta cavatines, serenates, nocturns, duets i tercets
Les veus són Don Pasquale, baig bufo amb colaratures, soprano ella i tenor ell. El cor a càrrec d´' Opera Australia Corus i el ballet d´' Australian Opera and Ballet Orchestra.

Cor Opera Australia
 Si us interesa la propera projecció serà el dimecres 15 de gener a les 19,30 amb Eugene Oneguin de Tchaikovsky. Si puc no me la deixaré perdre.

1 comentari: