divendres, 1 de març del 2013

Solulió a l'enigma de la tresca

Això va passar , el 7 de desembre de 1492.
    En una estada a Barcelona del rei Ferran el Catòlic, sortint de la capella de Sta. Àgata, a les escales se li va abraonar un home amb un gran ganivet a la mà. El rei el va poder aturar però es va fer unes ferides lleugeres al coll i al cap. L'agressor era Joan Canyamàs, un veí de la Roca del Vallès a qui, malgrat que el rei el va perdonar, les autoritats van creure que no podien desaprofitar l'exemple i el van lligar a un carro, passejant-lo per tota la ciutat mentre l'anaven fent a bocins de viu en viu.
   En Joan Canyamàs formava part dels pagesos de remença que volien ser lliures i no treballar per la noblesa.Malgrat que teòricament el rei havia posat fi als enfrontaments el 1486, molts no havien quedat contents i van seguir lluitant pel seu compte.
 

3 comentaris:

  1. El meu propi comentari consisteix a xcanviar solulió per solució. No és que dubti de les vostres "entendederes" sinó que em molesten els errors estúpids que no serveixen per a res.

    ResponElimina
  2. I jo que buscant, buscant, vaig trobar la respota i no la vaig posar prquè em semblava que volies que la sabesim. M'he quedat sense premi per beneita.

    ResponElimina