dissabte, 1 d’octubre del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 140

Tot passejant m’he trobat davant del Museu del Modernisme Català, local que jo coneixia com la sala d’art Gothsland. Obert com a museu fa 18 mesos és un lloc molt agradable, on les nombroses obres exposades amb espais adients per ser contemplades amb tranquil·litat, el fan molt agradable.

L’edifici situat a Balmes,48, en ple Eixample, és modernista, projectat per Enric Sagnier entre 1902 i 1904. En el seu inici fou un magatzem de Fabra & Coats; en la planta inferior les columnes inicials tipus industrials, han sigut complementades, per reforçar el sostre, amb d’altres actuals imitant l’estil modernista. Disposa d’una superfície de 1.000 m2 dividits en dues plantes. A la planta baixa s’exposa la secció de Mobiliari, amb obres d’Antoni Gaudí, Joan Busquets i Gaspar Homar. En l’aparat dedicat a Gaudí també s’exposen dissenys de Jujol .

A la planta inferior, i en un ambient més íntim, hi ha la secció de Pintura i Escultura, amb obres de Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir, Josep Llimona i Eusebi Arnau, escultor que va treballar en la decoració de construccions del Palau de la Música i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, entre d’altres. Una pantalla de TV projecta una cinta que explica el contingut del museu.

El MMCAT és l’únic museu dedicat exclusivament al Modernisme Català. Actualment propietat del matrimoni Pinós que ha recollit les obres exposades al llarg d’una trajectòria d’anys, i de diverses donacions.

Sols erem cinc visitants a les sis de la tarda, escampats entre els dos pisos, el que va fer que fos una visita íntima, amb la claror necessària per veure bé les obres, i els vitralls de colors, sense destorbs de cap mena. L’ascensor tot de vidre permet veure les parets del tub dins del qual està instal·lat, tot de rajoles petites amb un disseny de dibuixos de fulles verdes i detalls grocs, una meravella visual.

Entrada jubilats 7 €, molt ben gastats per gaudir de tanta bellesa. Botiga a l’entrada amb tota classe de material per comprar, llibres, seda, bijuteria, tot de bon gust.

3 comentaris:

  1. Divendres, en Lluís em va portar un fulletó per tal d'anar-hi tots dos.

    ResponElimina
  2. D'aquest museu ja us en vaig fer la ressenya l'any passat. Es veu que no em llegiu gaire bé, o comença a fallar-vos la memòria.

    ResponElimina
  3. Mª Dolors ja sospitava que m'havies passat al davant, però no recordava la teva ressenya de l'any passat. Pels demès pot ser un recordatori.

    ResponElimina