dilluns, 24 d’octubre del 2011

LA TRESCA I LA VERDESCA

Cartell de La sesta d'un faune- Nijinski

Els ballets Russos

Tinc els ulls plens de Ballets Russos. Sí, sí, aquest matí he anat a veure l’exposició del Caixafurm i me n’he quedat impregnada. A la sortida, al bar del Museu i pel carrer no feia més que veure coses que em recordaven el que, com una calcomania, duia enganxat: una faldilla, el dibuix del jersei d’una noia, unes sabates... sobretot les nenes, podien passar per un attrezo, per un tros de teló, pel vol d’una capa...

És una exposició preciosa, NO US LA PERDEU.

Els Ballets Russos van sorgir de la ment d’un boig, visionari i engrescador que es deia Serge Diaghliev, suposo que n’heu sentit a parlar. No solament va donar nova vida al ballet, fent-lo modern i duent la tradició russa a Europa, sinó que va ser l’aglutinant de moltíssims músics, pintors, decoradors etc. que, més enllà de les obres fetes directament pels Ballets, van marcar amb la seva empremta tot l’art modern.

Si voleu omplir-vos de colors, formes, invencions, música i art, aneu-la a veure sens falta. Però no us poseu un tutú. Faríeu el ridícul encara que al sortir segurament tindreu ganes de ballar.


I si voleu saber-ne més cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada