dimecres, 11 d’agost del 2010

LES LLÀGRIMES DE SANT LLORENÇ

Enllaçant amb el poètic text de la Ma. Dolors, ahir va ser Sant Llorenç. Els que hi entenen diuen que demà (que ens trobarem a Saifores) serà el millor dia, és a dir la millor nit, per a veure la pluja d'estels. Les Persèides. Malauradament sembla ser que hi haurà nùvols. Tot i així demanarem desitjos, oi? I un dels principals serà que per molt de temps conservem l'amistat.
Tan romàntic tot i resulta que és la pluja de meteors provocada per la cua de pols còsmica que el cometa 109B/Swift-Tuttle (apa, que el nom!) deixa al seu pas.
Recordo veure caure els estels a la meva infantesa, estirats a l'herba del camp de futbol de la Colònia Oller d'Aiguafreda ( a on estiuejàven els tiets ) procurant que al meu costat hi hagués en José Luis Flavià, que m'agradava molt.
I ja, molts anys més tard, amb en Joan, deixar els nens dormint i sortir del càmping cercant la foscor. També per Sant Llorenç, a Bellver de Cerdanya fan una fira molt important de productes de la zona, embotits, formatges, herbes remeieres....i cercavila amb xanquers, tabalers, etc. No ens la perdiem mai.
Nostàlgia en estat pur.

1 comentari:

  1. Que bé els nostrs escrits tenen un to divers, però cultural, ara va d'astronomia. Altres vegades són divertits i picants, que de tot en sabem fer.Demà demanarem un desig, m'agrada el que apuntes de l'amistat.

    ResponElimina