dijous, 11 de febrer del 2010

TRESCA I VERDESCA- 60

  • Fa uns quants dies que es parla molt del calendari escolar. No és una qüestió que a mi m'afecti gaire però és increïble que costi tant fer les coses de manera racional. Però, és clar, duem set anys, set, amb una Comissió per a la racionalització dels horaris espanyols i encara res. Si no comencem per aquí no es estrany que perdem el temps en fer volar coloms.
  • Em va ensenyar a qüestionar sempre la veritat establerta quan la informació assenyala en aquesta direcció i a posar els dogmes en entredit. Paraules de John Elliot sobre Jaume Vicens Vives , ahir en la inauguració de l'any Vicens Vives. Potser que les llegim tots, i sobretot els informadors i els polítics i ens les aprenguem bé. Ara també caldria allò de "facta, non verba"( o sigui fets i no paraules).Avui s'inaugura al Museu d'Història de Catalunya una expo sobre Vicens Vives i la nova història 1910-1960.
  • Ara posen en entredit que Els tres mosqueters i d'altres titols fossin escrits per A.Dumas. El propi Dumas va reconèixer la coautoria amb Marquet en 45 obres. Potser hem fet tard al recordar-ho ara gràcies a "L'autre Dumas" una peli qie protagonitza G.Depardieu i que es presenta en el Festival de Berlin. Com sempre, l'embolic major es resum en un problema econòmic de drets d'autor que ja es va solventar en el seu moment. Però vaja, apliquem, un cop més la frase sobre Vicens Vives.
  • La Font de la granota ja torna a lluir sense bastides. M'alegra que es parli de Campeny, l'escultor, perquè es bo i perquè jo tinc una prova, maqueta o com se digui d'una altra font: els nens que juguen a saltar i parar. La recordeu?
  • Va de iogurs. Resulta que tots els que es venen són en realitat llets fermentades més algun microorganisme. Són bons per la salut però no son iogurs estrictu senso. Ja deia jo que els grecs de Grècia no eren ben bé iguals.
  • Concert del Casares Jazz machine. A L'Insitut d'estudis Nord Americans. gratuit. A le 19'30. LLàstima que tenim classe.
  • El silencio del agua. Peli de Sabiha Summar, pakistàn, dins del cicle De mare , no n'hi ha una. Can Basté (P. de Fabra i Puig 274) a les 21'30h Gratuit.
  • Nits de Jazza Sarrià. Concert a les 22h al Centre Cívic (Eduardo Conde 22) 2'8 €
  • Fins el 18 d'abril Diari d'un boig de N. Gogol, per Fermí Reixac i la Companyia O'Teatre, al Versus Teatre (Castillejos 179).

1 comentari:

  1. Estimada: No em perdo ni un dia els teus TRESCA I VERDESCA. Ja que donades les circumstàncies no puc participar en gairebé res, dóna gust saber que una bona amiga ens manté permanentment informats. Si fos més descarada, faria veure que tot això que tu expliques, ho he fet o vist IN PERSON.

    ResponElimina