dilluns, 1 de febrer del 2010

TRESCA I VERDESCA- 51




Estic negra, i a molta honra. Avui, els negres lletraferits començarem una setmana en la qual ens reunirem sense complexos i parlarem i parlarem de les maldats del món. Setmana en la qual en comptes del Ferran Adrià comentarem autòpsies, i pistes subtils en lloc dels trànsfugues d'un o altre partit. I com que sóm a l'hivern, enguany és el fred el que ens visita: autors i autores suecs, finlandesos, islandesos, danesos... que amb la seva fredor acostumada han sabut crear uns personatges i fets que res tenen a veure amb els nostres clàssics crims passionals. Però avui, la primera sessió es dedicarà, precisament, a crims antics comesos a Salamanca al segle XV, a Zamora el XVII, Castella al XIV i, el més antic, a Tarragona el segle I abans de J.C.
Tot això podem resumir-ho en un banquet llibresc de tipus temàtic el qual, la majoria de vegades es converteix en una crítica ferotge dea la nostra societat i ens desvetlla molts intríngulis de les forces que ens governen, a nosaltres per dins i per fora. Encara que només fos per això ja valdria la pena , però és molt més, creieu-me i com a escriptors ens espera una intensa setmana de contactes, coneixements i bulli bulli, interessantíssim.
Una novetat d'aquest anys és una novel·la que s'anirà escrivint dia a dia : serial Chicken; novel·la de capítols molt curts en els que cada crim tindrà el denominador comú de que una gallina apareix a l'escena. Es publica a Twitter i com que només s'hi poden publicar missatges de 150 paraules, aquests capítols han de tenir obligatoriament aquest format. Veurem què.
També cal saber que a la biblioteca Joan Fuster es fa una exposició (retrat en negre) del dibuixant Tardi.
I, al meu entendre, agafant-ho molt pels cabells, tot plegat es lliga amb la commemoració dels cent anys de la CNT, d'altra banda molt respectable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada