dimarts, 4 de març del 2014

A empentes i rodolons

Sant Pau- Recinte Modernista


Paga la pena (que  diuen els que parlen bé el català) anar a l'Hospital de Sant Pau.  Ara encara és gratuit motiu pel que recomanem anar-hi a la tarda perquè no hi ha tanta gent. Nosaltres vàrem anar a les 10,15 -obrien a les 11- i varem fer més d'una hora de cua.  Van deixant entrar en grups d'uns 25 però, un cop a dins, es pot veure molt i molt bé.

Han trigat quatre anys a rehabilitar el recinte i encara no està acabat. Va ser construit entre els anys 1902 i 1930 i diuen que és el conjunt modernista més important d'Europa. El que era el pavelló de l'administració, ubica ara varies sales de diferents tamanys per a fer tot tipus d'actes (conferències, cursos, trobades).  Inclús aquelles sales en el que han posat seients en grades, pantalles, etc. no han perdut el seu esperit original, i l'obra de Domenech i Montaner es pot percebre en tota la seva grandiositat. També estarà l'arxiu i la Biblioteca..
En aquests moments ja hi han instal.lades vàries institucions: Casa Àsia, l'Universitat de les Nacions Unides, OMS (Organització Mundial de la Salut), Institut Forestal Europeu i unes quantes més. Van poder entrar en algún dels pavellons rehabilitats, encara que ja estaven treballant, el que no se si es podrá fer quan ja estiguin a ple rendiment.  Alguns són realment preciosos.
Aquells subterranis una mica tétrics  que tots els barcelonins hem tingut ocasió de visitar alguna vegada (qui no ha hagut d'anar mai a urgències?) están nets i polits.

Crec que es convertirá en un centre turístic important.  Els millions de persones que van a la Sagrada Familia tenen des d'allà una magnífica visita de l'entrada principal d'aquest recinte modernista. Per a quí li agrada el modernisme  ( a nosaltres sí, està clar) és una  JOIA.


    

3 comentaris:

  1. . Pero, pero... perquè durant tant de temps ens tenies enganyats amb això que el bloc se't resistia? Amb la de coses que feu teniu camp abonat i nosaltres una bona informació.

    ResponElimina
  2. A veure si ho recordes, Malole. En aquesta mena de balconet a on es veu gent fent fotos tenim una amb l'Enric Noya i companyes/es dels tallers d'escriptura primerencs.

    ResponElimina
  3. He passat dos matins pel davant cap a les 11 a la tornada del tractament que estic fent pel peu i, la cua és immensa, Penso anar-hi una tarda a veure si hi ha més sort.

    ResponElimina