diumenge, 30 de setembre del 2018

L'arpa i les seves vibracions, 490

VERMEER Y LA MÚSICA,
EL ARTE DEL AMOR Y EL OCIO

Pel·licula rodada el 2013, entre Londres, Nueva York, Washington DC, Ámsterdam, La Haya  i Delft. Escrita i dirigida per Phil Grabsky i Ben Harding. Durada de 86 minuts.

Basada en l’exposició Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure, que presenta La Nacional Gallery, centrada en la relació de Vermeer amb la música. Exposició que inclou els millors exemplars de la pintura holandesa així com  d’instruments de la música de l’època.


Resultado de imagen de vermeer


Vermeer, va nèixer el 1632 a Delf. Va ser un dels millors pintors del barroc de l’Edat d’Or holandesa. Talment com molts altres artistes de la seva època, la música, és el motiu central d’algunes de les seves obres, tenint en compte que, aquests era el passatemps habitual de les elits del Nord dels Països Baixos durant el segle XVII.

Les seves pintures, són també, reconegudes pel tractament especial de la llum que impregna les seves teles. Aquestes mostren al·legories o insinuacions, status social o trobades romàntiques. Tenen múltiples significats, entre altres, el poder i la bellesa de la pròpia música.

Resultado de imagen de vermeer


Es creu que va pintar uns 35 quadres, dels quals se’n conserven uns 30. La Nacional Gallery, ha pogut reunir per primera vegada els cinc que representen figures femenines que toquen instruments  musicals.
Resultado de imagen de vermeer

Resultado de imagen de vermeer


El Google, sols em deixa copiar una fotografia, de les quatre que volia incloure d’aquesta temàtica de la noia i instrument, podeu buscar-les són impactants. 

Resultado de imagen de vermeer


Si, que m’entra el quadre més conegut ” La jove de la perla”, que és pot veure al museu Mauritshuis. Vaig tenir ocasió de contemplar-lo, in situ, durant un viatge a La Haya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada