dilluns, 24 de setembre del 2018

L' arpa i les seves vibracions, 489

          L'ART AL CINEMA

DIMARTS CULTURAL, amb la col·laboració de:
Iber:Camera

Resultado de imagen de van gogh

Després d’un període que podríem anomenar post-vacacional, el cinema Verdi, inaugura la temporada 18-19, amb una programació cultural prou engrescadora.

Es tracta de dues sessions cada dimarts. La del matí a les 11,30 i la del vespre a les 18,15, amb un cicle de pel·lícules sobre un pintor i la seva època.

Vaig veure el primer documental, el passat dimarts, dia 18,  Van Gogh, Una nueva mirada, d’una durada d’uns 91 minuts . Recordo que fa uns anys vaig veure un “curt” sobre aquest pintor; l’actual del director David Bikerstaff, estrenat el 2015, és més complet, més documentat i amb la visió pictòrica de quasi totes les seves obres, a més de mostrar intercalades amb la visió de les pintures, les cartes manuscrites, on explica el que pinta i des de quin lloc al seu germà Theo.

Ens mostra exclusivament, la galeria i el magatzem del Museu Van Gogh d’Amsterdam, que ha reestructurat per complet la seva col·lecció per unir la veritable història de la seva vida i l’obra pictòrica.,

Espero amb interès, el proper dimarts per veure Vermeer y la música.

Seguirà el cicle amb Rembrandt, Caravaggio, El Bosco, Los impresionistas, Canaletto, Manet,Picasso, Matisse, Renoir, Murillo, per cloure l’any amb Bernini.

Aquest primer dimarts, l’aforament, era de mitja sala. En un matí calorós i radiant que invitava anar a la platja i, tenint en compte que, per a moltes persones era dia feiner, no està malament.

Resultado de imagen de van gogh


Resultado de imagen de van gogh
                                                                    


                                                                                     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada