dimecres, 2 de desembre del 2015

LA TRESCA I LA VERDESCA


ELCEL JA NO ÉS EL LÍMIT-

A la Vanguàrdia d'avui es publica un article sobre les torres més altes del món. La torre Jiddah que s'està construint a l'Aràbia Saudita serà, inqüestionablement la més de les més altes. I la més cara i la més ben aprofitada, amb més ascensors, més terrasses, més, més, més...tot. Mai he pogut suportar els guies que t'expliquen els edificis o qualsevol obra en termes matemàtics de quantitat. La qualitat és una altra cosa i l'estètica pertany a un altre capítol.  O sigui que aquest article l'he mirat una mica per sobre.
Poques pàgines després em trobo amb un altre article que explica els nous desastres ocorreguts a l'edifici triangular del Forum que ara és el Museu Blau. Edifici que sembla el paradigma de la malestrugança. Ara la coberta està que fa pena i les filtracions d'aigua el converteixen en aparador de la corrosió i oxidació dels seus elements. I això en una coberta que havia de ser una làmina d'aigua transparent i blava, símbol de la Mediterrània que li servia d'horitzó proper. Un edifici que va costar un Potosí i que ara ens tornarà a buidar les butxaques amb les reformes que es fan indispensables.
Com a imatge de Babel, no cal buscar la verticalitat sinó que el pla també pot ser-ne un bon exemple. En fi, la vida no para d'oferir-nos contrasts que ens mostren que en el fons són el mateix: luxúria, avarícia, superbia, etc.


oh meravella!

desastre actual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada