dimecres, 21 d’agost del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 296

GUSTAV   KLIMT

Estic preparant un apunt sobre  el que hem vist de la vida de Hitler, és tant trist que no em surt, potser demà...
Ahir  escrivia que  havia conegut  l’obra de l’arquitecte Hundertwasser,  avui  un petit apunt de pintura.  Viatjar dóna per molt.
Tot just arribats a Innsbruck, anem a l’Hotel Sailer del carrer Adamgasse, que ens resulta confortable i on passarem dues nits. Comparteixo habitació,  la número 203,  amb la Mª Àngels, una companya  molt divertida. No és fins a la 2º nit que ja més descansada, me’n adono del quadre que teníem penjat  a la paret de davant  del llit i, en el no havia reparar fins llavors. Era una reproducció de Klimt, i sota la figura dels dos enamorats, “Der Kuss”. La Mª Àngels tampoc l'havia vist, a ella li interessa la música.
Era lògic i ben trobat, sàpiguen que és molt estimat i valorat a Àustria, la seva terra i El Petó un dels seus quadres més emblemàtic. Faig la fotògrafa abans de marxar per tenir-ne el record. No crec que a Viena tingui temps de veure’l al museu. 
Recullo les coses i agafo la maleta, sortim de l’hotel camí de Salzburg,  abans de tancar la porta m’acomiado  del quadre. M'agrada.
Ara a casa repasso uns apunts d’un curs  de pintura i, refresco  coneixements oblidats. És un oli sobre tela de 180 x 180 centímetres, realitzat per Gustav Klim entre 1907 -  08. Aquesta obra segueix els cànons del Simbolisme, és una tela amb decoracions i mosaics de fons daurat. Es troba actualment a la Österreichische Galerie Belvedere, de Viena. Partint de la mitologia s’ha interpretat com el peto d’Apol·lo a la nimfa Dafne,  però això caldria preguntar-l’hi a Klimt.
Inspirant-se en el quadre també es va composar una cançó, obra de la polifacètica artista madrilenya Virjinia Glück.


Innsbruck, carrer a prop de l'hotel

1 comentari: