dijous, 15 d’agost del 2013

L'arpa i les seves vibracions, 290

FESTA MAJOR DE GRÀCIA
Hem tornat sans i estalvis tots els components del grup que hem visitat Àustria. Sols la calor, molta més de la esperàvem, entre 32º i 33º, ens ha frenat una mica. Tant en grup com particularment hem viscuts bons moments, que  he anat anotant pensant en vosaltres i amb el desig explicar-los al nostre blog, ja veureu que n’hi ha de tots colors.
Vaig arribar ahir tarda, just per escoltar el pregoner de la festa Major  de Gràcia. El va fer des del balcó de la plaça de la Vila, l’Antoni Miquel i Cerveró, “Leslie” dels Sírex, conegut també com l’Anxoveta sobretot a la Barceloneta, lligat artísticament en la dècada dels anys seixanta amb la vila de Gràcia en diferents fronts ,com fou el mític San Carlos Club al carrer Gran. Segur que a més d’un barceloní us portarà records, jo hi vaig anar a algunes festes.
El cartell  que  us poso escanejat és obra del dissenyador gràfic Daniel Morell Feixas, veí de l’Eixample i amb arrels gracienques, que ha guanyat el concurs d’engany. Era la tercera vegada que es presentava i, tot i que amb certa polèmica ja que alguns hi veien denúncies  polítiques i socials, que volien desvincular de la Festa que és per a tothom,  finalment ha sortit guanyador.
Què hi veieu vosaltres?  Pel Daniel, és un procés creatiu, on les tisores representen un home i una dona ballant.
Més simple impossible.
La tradició es remunta a les primeres dècades del segle XIX. Els carrers i places acullen activitats i espectacles per a públics de totes les edats, procedències i  condicions. La Festa Major  de Gràcia, és  de fa anys patrimoni cultural de Catalunya i exemple de la nostra manera de ser i de fer .
La plaça del Diamant, on visc i on teniu casa vostre, és converteix en La Plaça del Swing, organitza l’Orfeó Gracienc, i presenta una programació dedicada al Swing i pensada per a un públic infantil i familiar amb un munt d’activitats i espectacles, sense oblidar les clàssiques classe obertes a tothom i els concerts aptes per a tots els públics i que fan d’aquest espai tot un referent.
Ara mateix surto amb la màquina de fer fotos… A reveure!        ( Àustria pot esperar)                                     

1 comentari:

  1. M.Teresa, admiro la teva vitalitat. Aquest any no he fet fotos. No sabia la polèmica del cartell.Penso efectivament que tè un doble sentit, però és original. He penjat una petit apunt en el meu blog sobre la Festa Major. Espero les teves cròniques d'Austria.

    ResponElimina