dijous, 3 de gener del 2013

L'arpa i les seves vibracions,251

Tradicions entranyables

ELS PASTORETS de Josep Mª Folch i Torres

En la nostra infantesa anàvem al Centre Moral Instructiu de Gràcia, creat el 1869, al carrer Ros de Olano,9, a veure sarsueles, obres de teatre i com no… Els Pastorets. Ara regida l’entitat per gent nova i engrescada s’ha quedat amb el nom de “El Centre”, (títol més modern i amb menys moralina)

El diumenge vaig veure la posada en escena de “Els Pastorets”, gaudint de les aventures dels pastors, en Lluquet i el Rovelló, i del magnífic text de Folch i Torres. Aventures i desventures de Satanàs i Lucífer amb els pastors que feren la delícia dels nens que omplien el teatre, danses de les Fúries i com a novetat, en el moment de caure el dimoni a un furat, suposadament les calderes d’En Pere Boter, convidaven a tots els menuts a anar amb ells, i així tota la quitxalla anava caient per una rampa avall, amb gran xivarri, acompanyats per les Fúries totes vermelles, per sortir desprès per una porta lateral més feliços que un gínjol. Els àngels Gabriel i Miquel, pastors, i la cova amb Maria, Josep i l’Infant, coronaren una tarda nadalenques, plena de rialles, nadales i família.

Com que ja ens vindrà un any dur, benaurades siguin aquestes estones de gresca per iniciar el 2013.








Vaig acabar el 2012 amb el nª 250 de les meves aportacions, avui inicio una nova etapa amb el 251, gràcies novament Mª Dolors (i Meri) per crear el Blog i mantenir-lo amb tanta constància amb les teves trescades i enigmes.




8 comentaris:

  1. El meu fill Joan fa molts anys va fer de Rovelló a l'escola. Amb l'Arnau vaig anar quan ell tenia uns 7 anys i l'any passat vaig portar a la Joana que s'ho va passar d'allò més bé, baixant per la rampa a les calderes. Realment és un espectacle pels nanos.

    ResponElimina
  2. Vinga M.Teresa, a seguir.... i Bon Any 2013!!!!!

    ResponElimina
  3. Ah! i moltes felicitats per haver arribat al número 250. Ets un exemple a seguir!

    ResponElimina
  4. M'agradaria saber la identitat del o la blogaire, perquè tants autors em despisten.
    Sigui qui sigui, felicitats per allò fet i per la voluntat de continuar.

    ResponElimina
  5. Hola Olga, sóc la Marisa, amiga i companya del taller d'escriptura de la M. Teresa. De tant en tant escric alguna cosa però sempre llegeixo el que es publica. Salut.

    ResponElimina
  6. Sou un col·lectiu... Gràcies per l'aclariment. Em pensava que el blog el feia M. Dolors Giral i a ella m'adreçava.
    Bon any a l'equip, doncs.

    ResponElimina
  7. De fet, la Ma. Dolors n'és l'autora (bé, la seva filla ens en va ensenyar) i principal participant. La M. Teresa Déu n'hi do i els altres (Rafael, Malole i jo mateixa) fem el que podem.

    ResponElimina
  8. Hola Olga, soc Mª Teresa, alies "Arpa i les seves vibracions" sovint veig comentaris teus que m'animen molt, m'agradaria coneixer, tinc llibres teus. El bolg el va parir la Mª Dolors i el formem actualment entre 5 o 6 blocaires, cada un té la seva firma.

    ResponElimina