diumenge, 23 de setembre del 2012

L'arpa i les seves vibracions, 231

Claustre al capvespre
Detall ceràmiques

MÚSICA 
AL CLAUSTRE
El trio clàssic de piano i corda

El maridatge entre el Museu de la Música de Barcelona i l’ Institut d’Estudis Catalans ha fet possible que molta gent amiga de la música, pogués gaudir aquest estiu de concerts únics, a l’espai barroc i privilegiat de la Casa de Convalescència, lloc acollidor en aquesta ciutat tant sorollosa.
 El promotor és Romà Escalas i Llimona, actual director del Museu de la Música i a la vegada membre de l’Institut. Concerts dissenyats amb el desig de recuperar la tradició musical entre les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. El Museu col·labora amb l’aportació d’instruments històrics de les seves col·leccions, les quals il·lustren i complementen amb els sons originals aquesta tradició.  Aquesta nit presidia el piano de cua de Sebastian i Pierre Erard, París (c.1900); instrument de Xavier Montsalvatge cedit per la seva família al Museu. Fusta, ivori i metall, amb el moble placat d’arrel, es combinen per a presentar un dels models que es va convertir en un referent del piano modern del segle XX, visualment és de gran bellesa, no he trobat cap fotografia per posar-vos. Instrument que avui ha lluït tocat per Albert Guinovart.
Albert Guinovart, piano
El dijous a la nit es tancava el cicle estiuenc d’enguany, amb un concert expressiu del Romanticisme, que interpretà l'anomenat "El trio clàssic de piano i corda": Albert Guinovart, piano, Sergi Alpiste, violí, i Oriol Aymat, violoncel. Escoltarem de Franz Schubert, Trio núm.2, i de Piotr Ílitx Txaixovski , Trio en la menor. Desconeixia les dues partitures, que segons els experts que omplien el claustre interpretaren amb perfecció. A poc a poc és va fer fosc i el capvespre un xic calorós va fer del marc del claustre un lloc molt agradable. ( Mª Dolors ja sé que és un espai molt estimat per tu). Desprès de rebre molts aplaudiments, ens obsequiaren interpretant un  treball nou  composat per aquesta nit pet l’Albert Guinovar.

1 comentari:

  1. En Romà Escalas, a més a més de company com a director durant la meva etapa última en el Museu , havia estat alumne d'en Juli a l'Escola S. Gregori i les seves germanes alumnes meves al Nelly. És un musicòleg molt entès i rigorós.

    ResponElimina