dijous, 27 de setembre del 2012

LA TRESCA I LA VERDESCA- Tercer dia-

  9 de setembre, Diumenge. Dia homenatge a Gregory Peck

            Sortim del vaixell i a peu d'escala ens espera una furgoneta-taxi amb el rétol de Maribolla(nom de la colla) i un xofer gordo i simpàtic que es diu Michel, per dur-nos a passejar tot el dia per Roma que està a uns seixanta kilòmetres del port de Civitaveccia.
            Comencem la visita a Roma per la Plaça de Sant Pere, treient el nas entremig dels milions de turistes i veure la façana i una mica de la columnata. Com és habitual, tot és recobert de bastides i lones per fer una d'aquelles restauracions que ho deixen tot com acabat de fer. A peu o en cotxe, segons, seguim cap al Castello S. Àngelo, Via Véneto, S. Trinità dei Monti i Piazza Navona, veient el tràfec intens i les batusses  de les manifestacions convocades per avui pels grups de mestres. Places, cotxes, turistes a mansalva  i altrres gràcies de la civilització. En conjunt fem una visita panoramico-turística-vol de colom, veient esglésies, escales, monòlits i estàtues monumentals. El teatre di Marcello, el Coliseu, el Forum, les esglésies de S. maria Majore, S. Joan de Letran,  hem besllumat les Termes de Caracalla i S. Pau extramurs. No donava temps per a més i sort del taxi. Tanmateix era si fa no fa el feien en Gregori Peck i l’Audrey Hepburn i ens va marcar la vida.
            Hem arribat molt bé al vaixell i encara hem tingut temps d'anar una estona a la piscina i el jacuzzi, i ara ens disposem a anar a sopar. He començat a escriure un conte sobre “el xino”., un personatge que ens intriga, que s’està en un camarot al costat del nostre i del qual l'únic rastre visible és un plat al terra del passadís amb restes d’espaguettis. Uau, la que puc armar...

Avui estic més airejada que ahir; està clar que el tancament no em va. Però hi ha gustos per tot: avui hem conegut unes noies (bé, no tant niñas) que ens han explicat que han fet aquest creuer no sé quants cops i que no baixen mai enlloc. perquè només venen a descansar. N'hi ha de ben pirats.
A rivedercci, Roma!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada