diumenge, 18 de març del 2012

L'arpa i les seves vibracions 177

                                                                       arpa egípcia

Fa dies que no parlem de música. Avui he rescatat  d’un llibre d’instruments aquesta fotografia d’una arpa, que  podeu veure en el Museu dels instruments musicals de la ciutat de Milà. Informació al peu de la fotografia : Instrument de corda d’origen egipci; això ens fa recordar la cultura musical entre altres arts que practicaven els egipcis i que a vegades troben dibuixada en l’interior dels seus temples i tombes funeràries.
 Ara amb tecnologies més avançades però sense perdre els seus origen d’instrument de cordes  podem escoltar-la  en molts concerts.  A l’Auditori l’arpista principal és la Magdalena Barrera; ella explica que es va enamorar del so de l’arpa de molt petita, quan cantava en el cor infantil del Teatre Colon de  Buenos Aires; un dia va sentir el seu so en un concert i va dir-li-hi a la seva mare que volia tocar aquell instrument, ella li va explica  que aquella musica que la havia corprès era la que produïa un instrument de corda anomenat arpa i que aquell dia destacava entre els altres instruments. Tot seguit va iniciar els seus estudis , i de fa anys  ens delecta a tots  des de l’OBC a Barcelona amb el seu virtuosisme.
Aviat farà dos anys que vaig triar el nom d’aquest instrument per identificar-me en el nostre blog; em va seduir el pensar que sovint quant copso un fet que m’agrada o em desagrada, és com polsar una corda de l’arpa, ràpidament  els meus pensaments  es  posen en moviment o es frenen  en múltiples  vivències, és el que anomeno vibracions i que intento explicar-vos.



2 comentaris:

  1. Me encanta tu sentido del humor cuando dices que, Fa dies que no parlem de música.

    ResponElimina
  2. Rafel em referia a les petites entrades que faig dels concerts actuals. La teva temàtica és d'alta volada, OPERA DINS EL CINEMA, ben documentda amb imatges i records personals, potser m'he equivocat i s'ha interpretat que res de música al blog que no és el cas. Amb el meu sentit de l'humor del que parles disculpes.

    ResponElimina