diumenge, 6 de febrer del 2011

L'ARPA I LES SEVES VIBRACIONS 82

RICARD GIRALT MIRACLE

Dedicat a la Mª Dolors

No et diré res que tu no sàpigues, però val la pena pujar a Montserrat per veure l’exposició. Comissari Àlex Mitrani. Al entrar a la sala et trobes amb un vídeo del 1933 on Josep Mª Espinàs li fa una entrevista en profunditat, donant-li peu a que ell expliqui la seva obra d’una manera molt didàctica. Al costat una fotografia feta per Català Roca sobre un retrat dibuixat pel mateix Ricard Giralt.

El tema és “ Imaginar amb la lletra, parlar amb la imatge” ja està tot dit, sols queda entrar i mirar, una fruïció per la vista. Comentar-te dos escrits, un de Alexandre Cirici: “ amb ell cloïa l’era dels dibuixants i inaugurava la dels grafistes”, altre diu: “ El llenguatge constituït en el diàleg entre la lletra i la imatge destaca per la seva bellesa i eficàcia”.

Com que sé que el veuràs no et dono cap més pista, ja les descobriràs... si hi vas sola i puc , no em faria res repetir la visita. És possible que interessi al Rafel i al Marçal, encara que dono per segur que ho tenen tot vist en calidoscopis, cartells, portades, llibres i un llarg etc. La gràcia de l’exposició que ha revisat el seu fill Daniel, és que es mostra junta molta part de la seva obra.

2 comentaris:

  1. Quina precocitat la del meu cosí fent-li una entrevista amb 5 anys! i a més a més en video!
    Ara en serio. Interessant com sempre tot el que expliques.Molt llaminera una visita a Montserrat.
    Un petó.

    ResponElimina
  2. Giralt- Miracle és un referent inexcusable en el panorama de l'art català del nostre temps. M'alegra molt que t'hàgi interessant l'exposició del meu "parent no parent" com ens diem amb el Daniel, el seu fill.

    ResponElimina