dimarts, 22 de febrer del 2011

Gràcia decideix

Per naps o per cols o les dues coses a la vegada, la plaça del Diamant cada cap de semana té festa, xerrades, jocs infantils, mítings, o merendoles. Des del balcó de casa, lloc visual privilegiat, veig, disfruto i pateixo tots els esdeveniments.

Dissabte 19, activitats infantils i culturals i dinar popular diu el programa . Vint taules en diversos llocs de Gràcia, inviten al vot anticipat. Davant del meu balcó potser la més visitada, motiu el bon lloc d’ubicació i sobretot un seguit d’actes infantils,música,conte contes, putxinel·lis, pallassos però sobretot un gran llit de goma, immens, on el nens si es treien les sabates podien saltar i enlairar-se segons la seva traça. Al migdia una gran graella per coure botifarres per donar vitamines als de les taules, voluntaris i familiars. L’olor entrava dins de casa tot recordant les carns a la brasa que fèiem a les Planes. Jo tenia un dinar més humil ja que encara arrossegava el virus que em va treure la gana. A les 5 canvi de decorat, cadires pels més grans i un seguit de lectures, patriòtiques, poètiques i… de tot; des de casa perdia les paraules, mentre el temps es posava rúfol i el fred va fer acabar aviat els parlaments.

Diumenge 20, plou i els voluntaris des de les vuit mirant el cel. Decideixen no muntar novament el llit elàstic i clar, la canalla brilla per la seva absència. Una mini tauleta la posen sota el balcó de casa, així no es mullen tant. L’entusiasme segueix per recollir vots, explicacions i pocs diuen que no. Altres veïns meus voten sense tenir idea del que els hi estan demanant, per més que ho expliquen,veuen la festa i ja els hi va bé que es mogui l’avorriment de cada dia. Algú idea portar uns termos amb xocolata calenta i coca. Té èxit pel fred i ve de gust. Si no votes també te’n donen.

Resultat, Gràcia ha superat els vots de la Barceloneta, la més nombrosa fins ara. La foto és la del programa dels dos dies, i el campanar el de la nova batejada Plaça de la Vila.

Com sempre teniu el balcó de casa meva a la vostra disposició “pa lo bueno i pa lo malo”

1 comentari:

  1. Podies haver enviat el teu vot des del balcó, lligat amb un cordillet per si te'n penedies. De tota manera, quin goig poder fer coses semblants amb xerinola mentre altres països es juguen la vida per coses semblants (no tan lluny del nostre record).

    ResponElimina