dilluns, 19 de novembre del 2018

L'arpa i les seves vibracions,497

Resultado de imagen de royal academy of arts london exhibitions
Londres Royal Academy of Arts


         MANET DESDE LA ROYAL ACADEMY OF ARTS


Edouard Manet (1832-1883 París), és un dels pintors difícils de classificar en un únic moviment o estil artístic. Va ser un gran innovador pels temes que escollia i les tècniques emprades en les seves obres.

Resultado de imagen de edouard manet biografia artistica
                    
Va combinar la influència dels grans mestres antics amb temes contemporanis que li van servir per ser considerat com el pintor de la vida moderna, o el pare de l’art francès modern. Valorava als impressionistes, però mai no va voler formar part del seu moviment, tot hi tenir-hi una bona amistat i admiració.
Més enllà de les seves imatges radicals i dels quadres amb nus que provocaren grans escàndols i refús, Manet va ser un gran artista i van ser molts els qui van defensar el seu art.

Resultado de imagen de manet pintor biografia


Imagen relacionada


Va estar molt influenciat per Velázquez, per la capacitat que aquest tenia de plasmar en els seus quadres l’immediatesa, el realisme i la simplicitat. També el va fascinar de Velázquez l’ús del color negre, que emprava amb profusió i que era considerat un color tenebrós, no apte per a pintar.

Resultado de imagen de manet pintor biografia
Almuerzo en el estudio de Manet

L’exposició, és una col·laboració que s’ha gestat durant cinc anys entre la Royal Academy of Arts de Londres i el museu d’Art de Toledo , i que ha donat com a resultat poder reunir més de 50 quadres de l’artista, incloent   retrats de la seva esposa, Suzanne Leenhoff. S’exposen, també retrats de persones cèlebres de l’època com Antonin Prous, Émile Zola i Stéphane Mallarmé, junt amb escenes de la vida quotidiana, amb una visió progressista.


Imagen relacionada


Com a cloenda, la comissaria de l’exposició d’aquesta pel·lícula documental ens fa conèixer la feina que ha comportat el seu muntatge. Al mateix temps que ens ofereix una biografia de Manet i del París del segle XIX.

Durada 91 minuts.

Escrita i dirigida per Phil Grabsky y Ben Harding.

Resultado de imagen de manet pintor biografia
Le dejeuner sur l'Herbe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada