dilluns, 15 d’octubre del 2018

L'arpa i les seves vibracions, 492


REMBRANDT

 National Gallery de Londres & Rijksmuseum de Ámsterdam.

Segueixen els dimarts al matí i al cinema Verdi, les projeccions dels llargmetratges do-cumentals, sota el anunciat de L’ART AL CINEMA. La d’avui ha estat una producció de Phil Grabsky, dirigida per Kat Mansoor, amb una durada de 97 minuts.

Resultado de imagen de rembrandt obras
Autorretrat de gran

Rembrandt Harmenszoon van Rijn, pintor i gravador neerlandès, és conegut, especial-ment, pels retrats que va fer dels seus contemporanis, i d’escenes bíbliques. Tenia un gran coneixement de la iconografia clàssica i la va utilitzar, sempre, lliurement en les seves obres.

Resultado de imagen de rembrandt obras
La núvia jueva
És considera una exposició única, pel privilegi de veure obres de les dues galeries, la de Londres i la d’Amsterdam juntes. La pel·lícula documenta aquesta exposició i al mateix temps enllaça la vida de Rembrand.                                

Se centra en els aspectes més destacats dels seus últims anys que, pictòricament es consideren els millors i de les obres més definitives  que li donen fama com home i com artista, així com empatia amb la condició humana a través de les seves pintures i per això també se´l nomena profeta de la civilització.
Imatge relacionada
Lliçó d'anatomia del Dr. Nicolaes Tup

Dona en un rierol
Jo vaig trobar a faltar pintures que m’agraden molt, com “La Ronda de nit” “El festí de Baltasar” o “El retorn del fill pròdig”, que no s’esmenten en aquest reportatge per ser obres de la primera etapa que no contempla el documental.

Sens dubte Rembrand va ser un dels pintors que més autoretrats va pintar en totes les edats de la seva vida i en tota mena de vestuaris, se’n compten uns setanta. N’he posat dos en aquests apunts. Un d’aquestos ja de vell, l’altre  l’heu de descobrir vosaltres en el quadre “ La davallada de la Creu”; és la d'un adolescent, amb cabells rossos i mirada encuriosida que s’amaga darrere el personatge que despenja Jesús de la creu, això si el Google no l’esborra , per drets d’autor. L’heu trobat?

Si això passa el podeu recuperar buscan ”A descida da Cruz” que és com està inscrit, ja que va pintar un altre Davallament de mida més petita  i amb menys personatges.

Resultado de imagen de rembrandt obras
La Devallada de la Creu
Fins el proper dimarts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada