dissabte, 23 de setembre de 2017

L'arpa i les seves vibracions, 462

Resultado de imagen de il viaggio a reims liceu

Amb IL VIAGGIO A REIMS,el Liceu,ha inaugurat la temporada d’òpera 2017/2018.
Diumenge a la tarda, ens vam retrobar amb els amics i coneguts que assisteixen, regularment, a les representacions. La temporada ha començat amb un Dramma giocoso de tres actes (actualment englobat en un de sol)  amb música de Gioachino Rossini i llibret de Luigi Balocchi.
L’obre és coneguda, també, com L´albergo del Giglio d’Oro. L’acció passa en un balneari proper a Reims on, uns d’hostes procedents de diversos països europeus es dirigeixen  a la coronació de Carles X,  rei de França. Un accident fortuït, la manca de cavalls, fa que hagin de quedar-se a l’establiment regentat per Madame Cortese.
Rossini, que va estrenar l´ òpera al Teatre dels Italians de París el 1825, ens ofereix una mostra més de la seva inspiració, amb moments magistrals com el gran concert per a catorze veus. L’ argument, és el menys interessant;  Rossini l’utilitza per crear bellíssimes àries per a cada un dels personatges.
Resultado de imagen de il viaggio a reims liceu
Corinna, popular poetessa improvisadora romana, és interpretada per Inna Lungu, Marquesa Melibea, dama polonesa i vídua d’un general italià per Maite Beaumont; Comtessa de Folleville, jove vídua per Sabina Puértolas; Madame Cortese propietària del balneari per Ruth Iniesta; Cavaller Belfiore, oficial francés per Taylor Stayton; Comte de Libenskof, general rus per Lawrence Brownlee, Lord Sidney, coronel anglès per Roberto Anderzhanov, Baró de Trombonok, militar alemany per Carlos Chausson, a més de Don Profundo, Don Prudenzio metge del balneari  i un seguit de personatges que tenen cura dels hostes i del balneari.
Divertit muntatge d’ Emilio Sagi qui converteix l’òpera en un joc escènic com podeu veure en la fotografies.
Resultado de imagen de il viaggio a reims liceu
El director musical és Giacomo Sagripanti, especialista en l’obra de Rossini i guanyador dels Internacional Opera Awards de Londres com a millor director jove el 2016. Finalment el vestuari de Pepa Ojanguren molt acurat tant en les escenes del balneari com en les de la  festa de tots els protagonistes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada