divendres, 9 de juny del 2017

El jardí del Tarot


Niki de Saint Phale , l'escultora francesa, més colorista i trencadora, potser de tot el segle passat va venir un cop a Barcelona i va quedar fascinada amb el Parc Güell. Tan és així que a partir d'aquell moment és quan va trobar el seu veritable camí d'expessió. Tots els que heu estat a París, segur que heu vist les escultures de l'estany de la placeta del costat del Pompidou. Però ara us volia parlar d'un parc sencer que va fer a la Toscana; una mena de Parc Güell singularíssim. Aquestes fotografies només poden donar-vos una idea del que és.









El podeu visitar a Garavicchio, un poblet de la Toscana on la família Agneli li cedí el terreny perquè pogués pogués crear (quan ja estava greument afectada per l'artrosi) el seu Jardí de l'alegria que va nomenar El jardí del Tarot.


Jo recordo perfectament quan l'any 66 va instal·lar a Estocolm la seva primera Nana, una dona de 29 m. convertida en sala d'exposicions a les que s'hi accedia entre les cames. L'escàndol va ser majúscul i es va retirar als tres mesos. Però moltes, moltíssimes més Nanas van anar sorgint i ara es poden veure arreu del món.






M'encantaria tenir-ne una al jardí (Més d'un creuria que era un retrat meu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada